Feiten over Het verspreiden van hiv

HIV moet het lichaam het bloed barrière in voldoende hoeveelheid te steken om een ​​infectie veroorzaken. Er zijn een beperkt aantal manieren waarop dit kan gebeuren, en weten hoe HIV kan en niet kan worden overgedragen kan helpen jezelf en anderen te beschermen.

Lichaamsvloeistoffen

HIV is slechts in de volgende lichaamsvloeistoffen in een concentratie hoog genoeg is om infecties veroorzaken bij andere personen: bloed, sperma, vaginaal vocht en moedermelk volgens de San Francisco AIDS Foundation. Andere lichaamsvloeistoffen kleine hoeveelheden HIV maar niet genoeg om een ​​infectie veroorzaken.

seksuele overdracht

HIV kan via onbeschermde seks met penetratie, met inbegrip van vaginaal, anaal en oraal worden overgedragen. Mondelinge overdracht is zeldzaam, maar kan optreden als een partner had een open gesneden of pijn in haar mond.

Transmissie via Needles

Middel van gedeelde injectienaalden, zoals bij injectie drugs, kan leiden tot infectie met HIV. Werkers in de gezondheidszorg kunnen ook worden blootgesteld door middel van naalden letsel, waarbij een naald gebruikt op een HIV-positieve persoon per ongeluk de arts of verpleegkundige stokken.

MTCT

Moeder op kind transmissie (MTCT) kunnen optreden tijdens de zwangerschap, bevalling of borstvoeding.

Nontransmission

HIV kan niet worden overgedragen via de lucht, of het gebruik van gedeelde faciliteiten of gerechten. Je kunt geen contract HIV van knuffelen en zoenen terloops een HIV-positieve persoon. Stappen gezet in de ontwikkelde landen hebben uitgewist het risico van overdracht van gedoneerd bloed en organen.

het voorkomen

Stappen kunnen worden genomen om alle vormen van transmissie, met inbegrip van het correct en consistent gebruik van condooms, en het gebruik van schone en ongedeelde naalden verminderen. Zwangere vrouwen kunnen worden voorgeschreven antiretrovirale geneesmiddelen om hun kansen op MCTC te verminderen en worden ook geadviseerd geen borstvoeding te geven.