Feiten over de gezondheidsvoordelen van zoete aardappelen

Zoete aardappelen zijn zeer voedzaam

Zoete aardappelen bevatten vitamine A, vitamine C, mangaan, vezels, vitamine B, kalium en zelfs ijzer. In feite, Whole Foods beschouwt zoete aardappelen een van de gezondste groenten die we eten. Een middelgrote zoete aardappel bevat meer dan je dagelijkse behoefte aan vitamine A, bijna een derde van de vitamine C die u nodig heeft, bijna 15 procent van je dagelijkse vezelconsumptie en 10 procent van de benodigde kalium. Zoete aardappelen kan zelfs beschermen rokers en mensen die leven met hen aan emfyseem op grond van zijn vitamine A, zoals sigarettenrook leidt tot een tekort aan deze vitamine. Deze deficiƫntie kan een van de oorzaken van emfyseem. Stoppen met roken zou het beste zijn, maar het eten van veel zoete aardappelen terwijl u aan het kan uw leven redden.

Gezonde Antioxidanten in overvloed in zoete aardappelen

Antioxidanten in overvloed in zoete aardappelen, die ook anti-inflammatoire eigenschappen. De beta-caroteen en vitamine C in deze knollen samenwerken om het lichaam van kanker ingestelde vrije radicalen af. Vrije radicalen zijn noodzakelijk voor sommige biologische functies, omvattende vasculaire toonregeling. Echter, kunnen vrije radicalen ook schade reacties met DNA veroorzaken, en antioxidanten werken om te verminderen en vervolgens te herstellen schade veroorzaakt door deze vrije radicalen uitwisselingen. Vitamine A en C zijn ook anti-inflammatoire, waardoor zoete aardappelen een uitstekende voeding voor mensen met beide vormen van artritis of astma.

Profiteer van een lage glycemische index

Diabetici kunnen zoete aardappelen te eten zonder zorgen omdat deze knollen hebben een lage glycemische index. De glycemische index van een voedingsmiddel weerspiegelt het voedsel effecten op iemands bloedsuikerspiegel. Snelle absorptie van glucose, een stijging van de bloedsuikerspiegel en de daaruit voortvloeiende duik gebeurt met een hoge glycemische voedingsmiddelen en is niet wenselijk. Het is beter voor het lichaam langzaam elke gluclose absorberen, het behoud van een gematigde stijging van de bloedsuikerspiegel en ervaring een geleidelijke terugkeer naar het normale niveau. Sinds witte aardappelen, rijst en meel hebben een hoge glycemische rating, zullen mensen met diabetes profiteren van het eten van zoete aardappelen in plaats.

Selecteer Organic Sweet potaotes

Kies biologisch geteelde zoete aardappelen waar mogelijk en eet ze met hun huid, die voedingsstoffen bevat. Conventioneel geteelde zoete aardappelen worden vaak na de oogst worden behandeld en moet worden geschild voor het eten. Biologisch geteelde zoete aardappelen vrij zijn van de schadelijke effecten van chemische meststoffen, pesticiden en anorganische sprays. Denk aan het kweken van je eigen zoete aardappelen als je een tuin plot of zelfs grote containers voor kleine ruimte voedsel verbouwen.

Kijk uit voor Oxalaat

Als u lijdt aan nier- of galblaas aandoeningen, praten met uw arts of zorgverlener over een aanbevolen inname van zoete aardappelen. Zoete aardappelen bevatten een kleine hoeveelheid oxalaten, die in hoge concentraties nierschade kan veroorzaken. Degenen met een gezonde spijsverteringskanaal beter in staat de nutriƫnten van zoete aardappelen absorberen zonder te lijden slechte gevolgen. Zoals altijd, het doen van onderzoek op uw specifieke conditie en een overleg met uw medische provider worden aanbevolen.