Feiten over Borage Oil

Borage, waarvan de Latijnse naam Borago officinalis, is een winterharde jaarlijkse die in het wild in de Middellandse Zee groeit. Het kruid wordt ook gekweekt en groeit overvloedig in Groot-Brittannië en Noord-Amerika, waar het bijna continu kan bloeien vanaf het voorjaar tot de eerste vorst.

Geschiedenis

Het woord borage werd historisch geassocieerd met moed, en het kruid gebruikt als een wijn smaakstof voor militairen gaan in de strijd. Het werd ook medicinaal gebruikt om melancholie, verdriet en rouw te verlichten.

verwerking

Borage olie is een koudgeperste extract uit het zaad van de borageinstallatie en bevat heilzame omega-6 vetzuren met een hoge concentratie van gamma-linoleenzuur (GLA).

voordelen

Vanwege de essentiële vetzuren gehalte wordt borage olie vooral bekend vanwege zijn anti-inflammatoire eigenschappen. Het is nuttig voor de behandeling van artritis en andere ontstekingen. Andere toepassingen zijn voor de cardiovasculaire gezondheid en hormonale onbalans.

types

Borage olie kan worden gekocht als een fles vloeistof of in zachte gel capsules.

Waarschuwing

Milde spijsvertering klachten zijn gemeld bij het gebruik van borage olie. Inname met voedsel kan deze effecten te verminderen. Degenen met kruid gevoeligheden of specifieke gezondheidsproblemen moeten overleggen met een gekwalificeerde zorgverlener voor het gebruik van borage olie.