Feiten over Armoede & AIDS

De HIV / AIDS-pandemie heeft invloed op de hele wereld, van de rijkste steden van de geïndustrialiseerde landen om de armste dorpen in Sub-Sahara Afrika. De waarheid over de manier waarop deze pandemie is verwoestende de meest kwetsbare van de wereld bevolking, die zonder het voordeel van de mogelijkheid om de behandeling en die kunnen veroorloven zonder de middelen om effectieve preventie uit te voeren, valt niet te ontkennen.

Prevalentie in de Verenigde Staten

Volgens de Centers for Disease Control (CDC), terwijl de bewoners van een van de rijkste landen van de wereld, meer dan 1,1 miljoen mensen in de Verenigde Staten zijn leven met hiv aan het einde van 2006. Ongeveer 21 procent van deze mensen niet weten dat hun HIV-status.

Incidentie in de Verenigde Staten

De hoogste percentages van nieuwe hiv-infecties in de Verenigde Staten plaatsvinden in minderheidsgroepen volgens de CDC. In 2006, 65 procent van de nieuwe hiv-gevallen waren onder Afro-Amerikaanse mannen en de incidentie van HIV-infectie bij Afro-Amerikaanse vrouwen is bijna 15 keer zo hoog als dat van blanke vrouwen.

Een Vast ongelijkheid

Meer dan 60 procent van de hiv-gevallen in de wereld worden toegeschreven aan mensen die in Sub-Sahara Afrika, een van de armste regio's van de wereld, volgens een rapport van Peter Piot et al in 2007 gepubliceerd.

De aantallen zijn Incredible

Volgens Avert.org, een internationale AIDS liefdadigheid, in 2007 ongeveer 22 miljoen mannen, vrouwen en kinderen die leven met HIV in Sub-Sahara Afrika.

More Than Numbers

Van de 22 miljoen mannen, vrouwen en kinderen met aids in Sub-Sahara Afrika in 2007, Avert.org meldt dat ongeveer 1,5 miljoen stierf, met achterlating van een geschatte 11,6 weeskinderen.