FDA Supplement Vervaldatum Rules

FDA Supplement Vervaldatum Rules


In de Verenigde Staten, zijn alle procedures voor voedsel, medicijnen, cosmetica, medische hulpmiddelen en voedingssupplementen etikettering geleid door de federale Food and Drug Administration (FDA). De regels voor wat er moet worden opgenomen op een etiket verschillen, afhankelijk van de manier waarop de FDA classificeert een product. Of een vervaldatum moet worden vermeld op het etiket is afhankelijk van deze classificatie en verschilt voor "voedingssupplementen" en "voedsel."

De rol van de FDA

De FDA is bepalend voor de fabrikanten regels van voedingssupplementen moeten volgen als zij hun producten in de Verenigde Staten. Anders dan met geneesmiddelen, de FDA niet vooraf erkenning van een voedingssupplement voor het op de markt. Waarborgen van de veiligheid en de nauwkeurigheid van de etikettering blijft de verantwoordelijkheid van de fabrikant. De FDA bewaakt de veiligheid en de vorderingen van supplementen reeds op de markt, maar heeft geen pre-goedkeuringsproces.

De FDA's definitie van een voedingssupplement

Het verschil tussen voedingsmiddelen en voedingssupplementen werd gedefinieerd door de FDA in 1994. Hoewel de meeste voedingssupplementen nauw verwant aan levensmiddelen, worden zij gedifferentieerd orale bestemd voor voeding van een individu aan te vullen. De meest voorkomende voedingssupplementen "vitaminen, mineralen, kruiden of andere plantaardige, aminozuren en stoffen zoals enzymen, orgaanweefsel glandulars en metabolieten."

supplement Vervaldatum

Of een supplement heeft een vervaldatum volledig afhankelijk van de specifieke supplement. De FDA vereist geen voedingssupplementen te vervaldata hebben. Integendeel, de FDA beveelt aan dat supplement fabrikanten zijn onder andere een vervaldatum, "als deze wordt ondersteund door geldige gegevens die aantonen dat het niet onjuist of misleidend."