Fase 3 Baarmoederhalskanker Prognose

Fase 3 Baarmoederhalskanker Prognose


Kanker ontstaat wanneer cellen ongecontroleerd delen en binnendringen andere organen. Volgens het National Cancer Institute, baarmoederhalskanker is verantwoordelijk voor meer dan 4000 doden in de Verenigde Staten. De verspreiding en prognose baarmoederhalskanker meten, wordt een graderingsysteem gebruikte basis van de verspreiding van baarmoederhalskanker. Prognose van de ziekte, hoe lang de patiƫnt leeft, is grotendeels afhankelijk van het stadium van kanker waarbij de behandeling wordt gestart.

Kanker

Kanker is een ongecontroleerde proliferatie van cellen. Als de cellen blijven delen onderbreken zij de normale werking van weefsels en organen omgeving. Er zijn veel oorzaken voor kanker, maar sommige oorzaken bekend. Bekende oorzaken zijn genetische mutaties van chemische, radiologische en biologische risico's. Biologische risico's omvatten virale infecties. Volgens het National Cancer Institute, twee types van humaan papillomavirus infectie goed voor meer dan 70 procent van alle gevallen van baarmoederhalskanker.

Baarmoederhalskanker

Volgens het National Cancer Institute in 2007 meer dan 11.000 vrouwen in de Verenigde Staten werden gediagnosticeerd met kanker van de baarmoederhals, het gedeelte van de baarmoeder in contact met het boveneinde van de vagina gaat. Een deel van de diagnose van baarmoederhalskanker wordt enscenering, of sortering, de verspreiding van de kanker.

Stages kanker

Staging baarmoederhalskanker helpt bij de behandeling en de prognose van baarmoederhalskanker. Het opvoeren wordt gedaan door te kijken naar de kankercellen en of zij hebben verspreid. In fase 0, alleen de bovenste lagen van cellen in de baarmoederhals kanker zijn. In stap 1 is de kanker minimaal toegankelijk, maar het is verspreid buiten de baarmoeder. In fase 2, hebben de kankercellen verspreid buiten de baarmoederhals naar het nabijgelegen weefsels van de vagina of baarmoeder. In stap 3, de kankercellen, nu een vaste massa genoemd een tumor hebben verspreid naar de bekken regio, vaak blokkeren van de stroom van urine van de nieren naar de blaas. In stap 4, is de kanker uitgezaaid naar andere organen of weefsels in het lichaam.

Prognose

De prognose van kanker wordt gegeven door vijf jaar te overleven tarieven. Dat wil zeggen, welk percentage van de patiƫnten met een vorm van kanker zal overleven vijf jaar met adequate behandeling? Zoals het podium aantal stijgt de overlevingskans af. In stap 0-1, overlevingskansen hoger dan 95 procent. In fase 2, overleving tarieven zijn ongeveer 75 procent. In stap 3, de overlevingskansen dalen tot ongeveer 50 procent. Bij fase 4, overlevingskansen zijn dan 30 procent.

overwegingen

Volgens de American Cancer Society, zal ongeveer 50 procent van de vrouwen met de derde fase van baarmoederhalskanker overleeft meer dan vijf jaar, gezien de juiste behandeling. Dit zijn gemiddelde resultaten zien in overleving studies uitgevoerd door verschillende onderzoekers en naar voren gebracht door de gemengde commissie Amerikaanse on Cancer. Omdat iedereen reageert op de behandeling anders, en kanker in elk stadium kan worden verslaan of geplaatst in remissie (rustperiode), moeten prognoses worden gegeven door een zorgverlener op een case-by-case basis.