Extreme Feiten over de Oefening

Extreme Feiten over de Oefening


De mogelijkheden van het menselijk lichaam leiden vaak tot een aantal verbluffende statistieken en ongelooflijke verhalen van uithoudingsvermogen, kracht en de schittering van de menselijke fysiologie. Oefening maakt deel uit van het menselijk bestaan ​​vanaf het begin, en de aard van de oefening varieert voor elk uniek individu. Terwijl nieuwe wetenschap blijft ons begrip van de rol oefening in algemene gezondheid te breiden, zijn de mogelijkheden van de mensen ook uitgebreid. Enkele feiten over lichaamsbeweging uitdaging de vaak geassocieerd sociale normen, terwijl anderen onderscheiden bepaalde individuen zo extreem in hun mogelijkheden en prestaties. Iedereen kan oefening gebruiken om hun conditie en gezondheid te verbeteren, maar sommige mensen nemen die tot het uiterste.

extreme Running

Hardlopen over grote afstanden is een evolutionair voordeel van de mens, en onze volharding is opmerkelijk in vergelijking met andere zoogdieren. De Tarahumara van Mexico belichamen dit voordeel perfect, in staat om grote afstanden te lopen voor langere tijd, soms tot 120 mijl per keer. De Tarahumara maak andere marathonlopers kijken unathletic, af en toe roken tijdens het hardlopen, terwijl het dragen van niets anders dan dunne leren sandalen. Sommige mensen in de Verenigde Staten krijgen een unieke boost van hun bijzondere fysiologie, nochtans; Diane Van Duren uit Colorado is een van 's werelds top afstand lopers, omdat een aanval maakte haar niet in staat om nieuwe herinneringen te vormen. Omdat het niet in staat om te beseffen hoe ver ze nog moet lopen geeft haar een psychologisch voordeel.

Body Mass Index

Body Mass Index of BMI wordt vaak gebruikt als een indicator van gezondheid en een waarschuwing tegen obesitas. De wetenschap achter de BMI verhouding volledig sociale, in plaats van biologische. In 1835, een Belgische socioloog en wiskundige genaamd Adolphe Quetelet vermoedde de Body Mass Index van verzamelde statistieken in zijn studie "Sur l'homme et le développement de ses Facultés, Essai d'une lichaamsbouw sociale," in plaats van een fysiologische of wetenschappelijke benadering . Deze sociale studie bleek gewicht drastisch varieert tussen individuen van dezelfde hoogte, waardoor het slechts gedeeltelijk bruikbaar als een effectief wetenschappelijk meting. Wat begon als een sociaal experiment eindigde het beïnvloeden van sociaal contract ernstig, als een BMI verhouding vandaag de dag kan een ernstige invloed op de persoonlijke acceptatie en persoonlijke motivatie zijn.

De Olympische Spelen

De Olympische Spelen dienen als een bewijs van het menselijk uithoudingsvermogen en atletisch vermogen, en een aantal atleten uit te hebben gestaan ​​in de geschiedenis als bijzonder extreme. Tijdens de Olympische Spelen van 1968, een nieuwe methode van het hoogspringen maakte gebruik van de fysica van het menselijk lichaam. Dick Fosbury geslaagd om out-jump alle van de concurrentie door zijn aanpak omkeren en vallen achteruit over de bar, een techniek die nu bekend staat als de "Fosbury Flop '. Deze techniek is tegenwoordig de standaard. Andere atleten stond tegen de concurrentie op andere manieren. Henry 'Bobby' Pearce, de beste pre-Tweede Wereldoorlog roeier in Australië, nam goud op de Olympische Spelen van 1928 en 1932. In één wedstrijd, stopte hij om eendjes te zijn pad kruisen, en nog steeds in geslaagd om out-rij de concurrentie.

Jouw lichaam

Zelfs binnen je eigen lichaam, kan de biologische prestaties omliggende oefening verbazingwekkend en complex zijn. Het lichaam produceert al zijn energie in dezelfde molecule, bekend als ATP. ATP, of adenosine trifosfaat, wordt geproduceerd in een verbazingwekkend hoog tempo en draagt ​​bij aan elke cellulaire functie, met inbegrip van de spiercontracties voor de oefening. In totaal worden meer dan 200 septiljoen moleculen ATP per dag geproduceerd, in totaal 160 kg materiaal. Natuurlijk, vele van deze moleculen worden hergebruikt en door het lichaam afgebroken tijdens de cellulaire ademhaling, waardoor de extreme hoeveelheid ATP.