Exogene Vs. endogene depressie

Exogene Vs. endogene depressie


Exogene depressie (ook bekend als situationele of reactieve depressie) doet zich voor wanneer een externe gebeurtenis, zoals een verlies van baan, echtscheiding of overlijden van een dierbare, veroorzaakt depressieve symptomen. Endogene depressie (of organische depressie) ontstaat intern, als gevolg van de hersenen chemie.

Duur

Exogene depressie is een korte termijn reactie op een externe situatie, terwijl endogene depressie is een chronische en mogelijk een levenslange aandoening.

overwegingen

Een individu kan lijden zowel exogene en endogene depressies tegelijkertijd. In feite kan het onderscheid niet erg nuttig zijn bij de behandeling van depressie. Artsen zijn nu meer kans om de oorzaak van depressie zien als een combinatie van verschillende factoren, waaronder genetische make-up, milieu, ervaringen en chemie van de hersenen.

symptomen

De symptomen van exogene en endogene depressies zijn hetzelfde en kan constant verdriet, wanhoop, apathie, gevoelens van schuld of waardeloosheid, vermoeidheid, slapeloosheid of overmatig slapen, en zelfmoordgedachten omvatten.

Behandeling

Exogene en endogene depressie worden op dezelfde wijze behandeld. De behandeling bestaat meestal een combinatie van psychotherapie ( "praten therapie") en antidepressiva.

waarschuwingen

Depressie is een ernstige medische aandoening. Als u of is iemand die je kent lijdt aan de symptomen van depressie, raadpleeg dan uw arts.