Evening Primrose Vs. vitamine E

Evening Primrose Vs. vitamine E

Teunisbloem en vitamine E olie worden vaak gebruikt voedingssupplementen. Teunisbloemolie wordt gewonnen uit de zaden van de teunisbloem bloem en bevat gamma-linoleenzuur, een essentieel vetzuur. Vitamine E verwijst naar een familie van antioxidanten en is van nature in bepaalde voedingsmiddelen, evenals een voedingssupplement. Raadpleeg uw arts voordat u begint met voedingssupplement gebruik.

Bestedingen

Volgens het Nationaal Centrum voor complementaire en alternatieve geneeskunde, wordt teunisbloem gebruikt om de huid te behandelen, zoals eczeem; aandoeningen veroorzaakt door een ontsteking, zoals reumatoïde artritis; en pijn in de borst bij vrouwen. Studieresultaten worden gemengd om de werkzaamheid van teunisbloem voor deze omstandigheden.

Gesuggereerd vitamine E kan nuttig zijn bij het voorkomen of verminderen van hart- en vaatziekten, kanker, dementie en oogaandoeningen zijn. Zowel het Bureau van voedingssupplementen en het verslag Linus Pauling Institute gemengde resultaten van studies, met weinig documentatie van de effectiviteit van vitamine E voor deze omstandigheden. Zorg ervoor dat u met uw arts te praten over eventuele aanvullende supplementen die u gebruikt om de veiligheid met andere medicijnen te garanderen.

aanbevolen inname

Medline Plus stelt voor 3 tot 4 g van teunisbloemolie voor de behandeling van pijn in de borst. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vitamine E is 15 mg voor personen ouder dan 14 jaar en 19 mg voor vrouwen die borstvoeding geven. Praat met uw arts over de juiste dosis voor u.

Bijwerkingen

Teunisbloemolie is meestal goed verdragen, met gastro-intestinale klachten en hoofdpijn opgemerkt in sommige individuen. Volgens Medline Plus, kan teunisbloem eventueel worden onveilig voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, mensen met een bloedziekte, personen met epilepsie of epilepsie, en mensen met schizofrenie. Weinig bijwerkingen werden genoteerd voor inname van vitamine E dan 2000 mg per dag. De aanvaardbare bovengrens voor vitamine E is vastgesteld op 1000 mg om de kans op bloedingen te verminderen.

Voorzorgsmaatregelen

Beide teunisbloemolie en vitamine E kan leiden tot overmatig bloeden tijdens of na de operatie. Artsen suggereren stoppen van het gebruik van deze producten minimaal 2 weken tot een maand voorafgaand aan de operatie. Bespreek altijd voedingssupplement gebruik met uw zorgverzekeraar.