Evening Primrose Dosering voor Peri-Menopause

Evening Primrose Dosering voor Peri-Menopause

Perimenopauze is het interval gedurende welke een vrouw overgangen van regelmatige cycli van ovulatie en menstruatie beëindiging van deze functies. Volgens de Mayo Clinic, symptomen die gepaard gaan perimenopause omvatten opvliegers, slaapstoornissen en vaginale droogheid. Sommige vrouwen ervaren depressie. Hoewel synthetische hormonen een scala aan symptomen kunnen verlichten, de risico's zijn veel vrouwen geleid tot natuurlijke oplossingen zoals teunisbloemolie overwegen.

Evening Primrose Oil

Teunisbloem olie wordt gewonnen uit de zaden van de teunisbloem, een plant afkomstig uit Noord-Amerika. Het is rijk aan gamma-linoleenzuur of GLA, een stof die in het lichaam uit linolzuur worden bereid of verkregen uit noten, groene bladgroenten of oliën van verschillende zaden. Volgens een onderzoek gepubliceerd in december 2007 nummer van "Current Pharmaceutical Biotechnology," GLA en zijn metabolieten spelen een belangrijke rol in het reguleren van het immuunsysteem en ontsteking te onderdrukken.

populariteit

Een overzicht van de Australische vrouwen de overgang door de menopauze bleek dat 34 procent een alternatief medisch product had gebruikt om de symptomen van de menopauze of perimenopause te behandelen. Van die vrouwen, had 18,4 procent teunisbloemolie gebruikt. Het onderzoek, waarvan de resultaten werden gepubliceerd in het mei-juni nummer van "Menopause," vond ook dat vrouwen geacht teunisbloemolie, samen met zilverkaars en fyto-oestrogenen, als de meest effectieve producten voor het verlichten van symptomen van de menopauze.

opvliegers

Een overzicht van complementaire en alternatieve geneeskunde gepubliceerd in het september-oktober 2010 nummer van het 'Journal of the American Apothekers Vereniging "vond tegenstrijdige gegevens over de werkzaamheid van teunisbloemolie als een behandeling voor opvliegers en een gebrek aan lange-termijn studies veiligheid . Echter, het merendeel van de gegevens blijkt dat de stof niets om opvliegers te verlagen. De auteurs vinden ook dat er geen bewijs ondersteunde het gebruik van zilverkaars, wilde yam, isoflavonen, rode klaver of dong quai.

effecten

Terwijl teunisbloemolie weergegeven werkzaam bij het bestrijden opvliegers, kan het nuttig zijn bij de behandeling van depressie die vaak gepaard perimenopauze zijn. Onderzoek suggereert dat depressie een ontstekingsaandoening kan zijn en GLA lijkt een anti-inflammatoire werking, volgens "Current Pharmaceutical Biotechnology." A 1980 artikel in "Medical Hypotheses" zegt GLA is de voorloper van een prostaglandine of PGE1, dat is bekend dat ingrijpende gevolgen op de stemming en het gedrag te hebben en is laag in mensen die een depressie.