Etiologie van Alzheimer & # 039; s Disease

Etiologie van Alzheimer & # 039; s Disease

ziekte van Alzheimer wordt gekenmerkt door een progressief verlies van geheugen en cognitieve functie. Hoewel autopsie toont karakteristieke hersenen pathologie, etiologie van Alzheimer is onbekend. Voor een klein percentage van personen met een early-onset Alzheimer's, is er een sterke genetische associatie maar dit is niet het geval voor de meeste. Sommige leefstijlfactoren of aandoeningen worden geassocieerd met meer of minder kans op de ziekte van Alzheimer.

Achtergrond

Alzheimer is een neurodegeneratieve aandoening met geen bekende genezen. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention, de ziekte van Alzheimer was de zesde belangrijkste doodsoorzaak in 2007. De ziekte van Alzheimer organisatie merkt op dat de klinische symptomen van de ziekte van Alzheimer onder meer geheugenverlies, taalstoornissen en gedragsstoornissen. Ongeveer de helft van dementie zijn te wijten aan de ziekte van Alzheimer.

Pathologie

Volgens de National Institute on Aging, verscheidene veranderingen optreden in de hersenen van mensen met de ziekte van Alzheimer. Kenmerkend zijn plaques, die microscopische afzettingen tussen de neuronen bestaande uit onoplosbare eiwitten, neuron fragmenten en andere materialen. Knopen, of klompjes een eiwit tau-eiwit, zijn ook aanwezig in de neuronen. Klitten vertegenwoordigen een storing in de infrastructuur van neuronen. De plaques en knopen leiden tot een verlies van verbindingen tussen neuronen en celdood. Betrokken bij al de neuronale afbraak ontsteking van het hersenweefsel.

Genetica

Volgens de Alzheimer's Association, genetische links zijn of sterk of zwak.

Tussen 5 en 10 procent van de mensen met de ziekte van Alzheimer hebben een sterke familiegeschiedenis van early-onset ziekte van Alzheimer. In deze gevallen heeft specifiek gen hoofdzaak bepaalt u Alzheimer te ontwikkelen.

Voor late-onset Alzheimer, die één van drie genen geassocieerd met een verhoogd risico op de ziekte. Echter niet iedereen met één van deze genen Alzheimer te krijgen en velen die Alzheimer ontwikkelen geen van deze genen.

Risico- en beschermende factoren

Volgens het National Institute on Aging, is de ziekte van Alzheimer in verband met een aantal risico's en beschermende factoren. Ten eerste, de leeftijd en Alzheimer sterk verbonden. Hoewel slechts 5 procent van de personen ouder dan 60 dement dit percentage verdubbelt per decennium. Met 85, bijna de helft van de bevolking toont tekenen van de ziekte van Alzheimer.

Daarnaast is onderzoek suggereert een verband tussen overtollig buikvet, type II diabetes en cognitieve achteruitgang. Een gen geassocieerd met late-onset Alzheimer verhoogt ook het risico.

Oestrogeen substitutietherapie bij postmenopauzale vrouwen, vroeg gegeven, kan beschermend zijn. Gegeven na diagnose, echter niet voorkomen of behandelen van de evolutie van de ziekte.

Conclusie

Volgens de Alzheimer's Association, aanzienlijke uitdagingen in het bestuderen van de ziekte van Alzheimer onder meer het ontbreken van een klinische diagnostische test, het onvermogen om de ziekte van Alzheimer in het begin van de ziekte, problemen te identificeren in het werven van mensen in klinische studies, en onvoldoende financiering. Bovendien, hoewel genetica speelt belangrijke rol de kleine procent early-onset Alzheimer, de genetische associaties ontdekt dusver zwak en het is waarschijnlijk dat andere factoren belangrijk zijn. Gezien de vergrijzing van de bevolking en het feit dat de ziekte van Alzheimer is een belangrijke oorzaak van de dood, het vinden van de oorzaak is een hoge prioriteit.