Essentiële voedingsmiddelen voor diabetici

Mensen met diabetes moeten zich houden aan een andere set van dieet regels dan anderen. Koolhydraten, vetten en eenvoudige suikers hebben een verschillend effect op diabetes en moeten worden aangepast, zo niet geheel geëlimineerd. Diabetici kunnen nog steeds genieten van een goed afgeronde, smakelijke voeding, maar ze moeten weten welke soorten voedingsmiddelen geschikt voor consumptie.

Vezelrijk voedsel

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels en complexe koolhydraten zijn essentieel voor diabetici. Deze omvatten volkoren brood, verrijkte granen, havermout en volkoren pasta's. Voedingsmiddelen zoals deze zijn rijk aan vezels, maar weinig vet om een ​​gezonde bloedsuikerspiegel te behouden. Ze helpen suikerziekte verzadigd gevoel voor langere tijd zodat overeten kan worden vermeden. Beheersing van lichaamsgewicht en cholesterol zijn twee kwesties diabetici moeten omgaan met en vezelrijk voedsel hen helpen om een ​​gezond gewicht en een lager cholesterolgehalte te verkrijgen.

Groenten

Fruit moet een nietje in het dieet zijn. Zij bieden vitaminen, mineralen en vezels algehele gezondheid. Groene groenten zoals broccoli, spinazie, komkommer, selderij, en spruitjes zijn zeer geschikt voor het verminderen van de bloedsuikerspiegel. Uien zijn een andere groente die velen niet de zorg voor te wijten aan ruiken, maar ze bevatten stoffen essentieel zijn voor diabetische gezondheid. Allicine, allyl en disulfide verbindingen getoond als hulp bij insulinesynthese. Tomaten zijn ook laag in koolhydraten en helpen stablize bloedsuikerspiegel.

fruit

Vruchten zijn ook een belangrijk onderdeel van het dieet voor diabetici, maar ze moeten worden gegeten met de nodige voorzichtigheid. Sommige vruchten bevatten veel koolhydraten en kunnen beïnvloeden bloedsuikerspiegel. Te veel koolhydraten kan een piek in de bloedsuikerspiegel veroorzaken. Bosbessen, peren, appelen, peren, meloenen en zijn goede keuzes omdat ze langzamer verteerd en geen verhoogde bloedsuikerspiegel veroorzaken. Mango's, papaja's, ananas, kokosnoten, en gedroogd fruit zijn zeer hoog in eenvoudige suikers en kan de bloedsuikerspiegel stijgende sturen.

Eiwit

Iedereen met diabetes moeten hun eiwit te verkrijgen van mager bronnen die weinig vet. Vis en gevogelte zonder vel zijn gezond, zolang ze niet zijn gebakken. Deze items moeten worden voorbereid door het bakken, braden of roosteren voor een optimale voordeel. Bean producten zoals bruine bonen en snijbonen wordt ten zeerste aanbevolen, omdat ze zijn rijk aan eiwitten en vezels. Sojabonen zijn ook rijk aan vezels en weinig koolhydraten, zodat ze reguleren bloedsuikerspiegel de weg nieren en sperziebonen doen. Andere gezonde eiwitbronnen omvatten magere melk, magere kaas, eieren en yoghurt.

Voedingsmiddelen te vermijden

Terwijl een dieet geschikt voor diabetici, zijn er bepaalde voedingsmiddelen en dranken die u moet vermijden. Eenvoudige suikers zoals honing, candybars, tafelsuiker, en tropisch fruit moet tot een minimum worden beperkt. Eenvoudige suikers worden sneller vrijkomen in de bloedstroom dan hun complexe koolhydraten tegenhangers en kan de bloedsuikerspiegel verhogen. Vermijd kunstmatig gezoete vruchtensappen en hoog gehalte aan zetmeel voedsel zoals aardappelen, wit brood en witte rijst. Beperk de consumptie van cafeïne en alcohol als ze nadelige tegengestelde effecten; cafeïne zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel naar spike, terwijl alcohol zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel te verlagen waardoor hypoglykemie. Al deze voedsel en dranken moet worden geëlimineerd of minimaal ingenomen als ze bloedglucose regulering moeilijk.