Ergotherapie Technieken voor patiënten met een beroerte

Ergotherapie Technieken voor patiënten met een beroerte

Beroerte is de tweede belangrijkste doodsoorzaak in de VS, zo meldt de Centers for Disease Control and Prevention. Voor veel mensen is het een levensveranderende gebeurtenis. Veroorzaakt door een verminderde bloedtoevoer naar je hersenen, een beroerte veroorzaakt vaak zwakte of verlamming aan één kant van het lichaam, waardoor de dagelijkse taken moeilijk. Ergotherapie is een facet van de revalidatie na een beroerte en is een belangrijk onderdeel van het herstel van de fysieke vermogens na een beroerte. Ergotherapeuten worden diverse technieken gebruikt om mensen na een beroerte, gericht op het gebruik van de bovenste ledematen en dagelijkse activiteiten.

spalken

Zwakte na een beroerte kan de mobiliteit verminderen in je hand. Ergotherapeuten gebruiken hand spalken technieken om de dichtheid te verminderen, het verbeteren van bereik van de beweging en het verminderen van pijn na een beroerte. Een hand spalk kan eerst worden toegepast, terwijl je in het ziekenhuis om het risico van contracturen te verminderen - een aandoening waarbij de vingers te krijgen "vast" in een gebogen positie, wat leidt tot hygiënische problemen en afbraak van de huid. Afhankelijk van uw behoeften, spalken kan vooraf worden gemaakt of op maat gegoten door uw therapeut van thermoplastische materialen. Spalken kunnen tijdelijk worden gedragen totdat u gebruik maken van uw hand te herwinnen, of permanent als je hand functie blijft beperkt.

Oefening

De oefening is een belangrijk onderdeel van de revalidatie na een beroerte. Ergotherapie richt zich meestal op de arm oefeningen om bereik van de beweging, gezamenlijke flexibiliteit en spierkracht te verhogen. Vroeg op, kunt u lichamelijke hulp nodig hebt van uw therapeut te helpen verhuizen van uw aangedane arm. Zoals sterkte verbetert, zijn oefeningen meer uitdagende met halters en strap-on pols gewichten. Bovenlichaam fietsen kan ook worden gebruikt om het uithoudingsvermogen en beweeglijkheid in aangedane arm verhogen.

Zelfzorg

Zelfzorg activiteiten zijn vaak moeilijk na een beroerte. Ergotherapeuten leren hoe je bruidegom, douche, gebruik van het toilet, te eten en te kleden als onderdeel van de revalidatie. Specifieke behandeling technieken zijn gekozen op basis van uw vermogen om uw aangedane arm te gebruiken. Adaptive apparatuur zoals sok aids, lange steel schoen horens en douche borstels, reachers en zelf-afveegt toverstokken worden vaak gebruikt om u te helpen terug te krijgen zelfzorg onafhankelijkheid.

Activiteiten van het Dagelijks Leven

Ergotherapie bevordert de zelfstandigheid met andere activiteiten van het dagelijks leven. Koken, te wassen en reinigingswerkzaamheden worden vaak opgenomen in de revalidatie na een beroerte. Veiligheid technieken, zoals het installeren van handgrepen in de badkamer en het verwijderen van kleedjes, worden uitgevoerd om uw functie thuis te verbeteren. Uw therapeut kan u ook helpen met de organisatie en de dagelijkse planning als je geheugen problemen of verwarring ervaren als gevolg van een beroerte.