Epsom Salt & cirrose

Epsom Salt & cirrose


Levercirrose is een ernstige en progressieve aandoening van de lever. Het is vaak het gevolg van langdurige misbruik van alcohol, maar kan ook het gevolg zijn van hepatitis B of C. De symptomen kunnen onopgemerkt blijven op het eerste, maar ernstige complicaties kunnen ontwikkelen als er niets aan. Rapporten suggereren dat bitterzout (magnesiumsulfaat) bruikbaar voor het verlichten van bepaalde symptomen bij patiënten die lijden aan levercirrose kunnen zijn.

leverfuncties

De lever heeft vele belangrijke functies in het menselijk lichaam. Bijvoorbeeld, de lever moet proces vetten en eiwitten uit voedsel, flauwvallen van de lever en de gal uitgescheiden via de darm. De lever verwijdert ook gifstoffen uit het lichaam. Een van de meer gebruikelijke functies te verwerken en verwijderen van alcohol, daarom alcoholisme en cirrose zo nauw zijn verbonden. Alcoholmisbruik beschadigt de lever, die op zijn beurt is steeds minder in staat om de alcohol te verwerken.

cirrhosis

Levercirrose is een aandoening waarbij gezond leverweefsel geleidelijk vervangen door littekenweefsel. Zoals littekenweefsel opbouwt, nog meer normaal leverweefsel sterft. Hierdoor wordt leverfunctie ernstig aangetast tijd. Symptomen van gevorderde cirrose variëren van gewichtsverlies en algemene zwakte geelzucht, interne bloeden en veranderingen in de persoonlijkheid, de laatste veroorzaakt door onverwerkte giftige stoffen die de hersenen. Er is ook een verhoogd risico op leverkanker, en uiteindelijk een levertransplantatie noodzakelijk zijn.

hypomagnesiëmie

Hypomagnesiëmie is een symptoom vaak gezien in alcoholische en patiënten met cirrose. Hypomagnesiëmie is een tekort aan magnesium in het bloed en kan leiden tot tal secundaire symptomen zoals hypocalcemie. Hypocalciëmie is een oorzaak van tetanie, of onvrijwillige en pijnlijke spierkrampen. Het kan ook leiden tot andere, levensbedreigende complicaties. Hypomagnesiëmie kan worden veroorzaakt door een slecht dieet met weinig voeding magnesium, maar wordt ook veroorzaakt door alcoholisme en levercirrose ongeacht magnesium.

magnesium Overdose

Hypomagnesiëmie zou worden geholpen door middel van behandeling met magnesium zouten, zoals magnesium sulfaat, de klinische uitdrukking voor Epsom zouten. Epsom zouten worden zo genoemd, omdat het mineraal oorspronkelijk afkomstig van spa-water in het Engels stad van Epsom. Epsom zouten zijn 100 procent magnesiumsulfaat en hoewel de zouten intern kan worden, wordt zorg aangeraden omdat overdoseren is een echte en gevaarlijke mogelijkheid. Overmaat magnesium wordt verwijderd uit het lichaam door de nieren, zodat personen die lijden aan nierproblemen worden gewaarschuwd vooral op hun hoede voor het nemen van Epsom zouten intern te zijn. Sterfgevallen als gevolg van onbedoelde Epsom salt overdosis zijn opgenomen.

Epsom zoutbaden

Hoewel magnesiumsulfaat intern alleen onder medisch toezicht moet worden gehouden, kunnen Epsom zouten om een ​​bad voor de positieve effecten worden toegevoegd. Studies aan de Universiteit van Birmingham, UK, tonen aan dat magnesium is zeer goed geabsorbeerd door de huid. Baden in magnesiumsulfaat baden is aangetoond dat de niveaus van magnesium in het bloed rechtstreeks verhogen en wordt beschouwd als een veilig middel om bloed magnesium niveaus bij patiënten met cirrose.