eMatrix voor acne littekens

eMatrix voor acne littekens

Als u acne littekens, kunt u meer depressief en minder extravert dan u deed voordat je littekens verscheen voelen. Als dat zo is, hebt u een goede kandidaat voor behandelingen die acne littekens te minimaliseren bent, stelt de American Academy of Dermatology. eMatrix, een systeem voor de behandeling wordt gebruikt door dermatologen om fijne lijntjes en rimpels te minimaliseren, is een optie voor u te overwegen. Praat met uw arts om de beste behandeling te bepalen voor uw conditie.

Oorzaken

Uw genetica en de ernst van uw acne grotendeels bepalen of u acne littekens krijgt, volgens de AAD. Indien één of beide ouders acne littekens ontwikkeld, is de kans groter dat je ze krijgt, ook. Bovendien, meer ernstige acne neiging te leiden tot meer littekens, met ernstige vormen van de ziekte zoals cystische acne de kans op permanente vlekken veroorzaken.

Functie

eMatrix werkt op dezelfde wijze als laserbehandelingen. In plaats van laserenergie echter gebruikt bipolaire radiofrequente energie aan de huid volgens de fabrikant Syneron Medical Ltd. Deze vorm van energie dringt de huid om nieuw collageen groei stimuleren zonder verwonden de bovenste huidlaag. Wanneer nieuwe collageen vormen, depressief acne littekens lijken minder diep. Agressieve laserbehandeling intussen volledig verwijdert de bovenste laag van de huid en blijft zichtbaar wonden om collageen groei te stimuleren.

Behandeling

eMatrix behandelingen voor acne littekens te betrekken minimale downtime en patiënten niet nodig hebben om hun activiteiten na een behandeling te beperken, stelt Syneron. Een full-face behandeling duurt ongeveer 20 minuten, waarin je een aantal warmte of een stekelige sensatie kunnen voelen. De meeste patiënten hebben drie behandelingen elke afstand ongeveer een maand of zes weken uit elkaar, volgens Syneron. Je moet beginnen om resultaten te zien na de eerste behandeling, en je gezicht zal blijven verbeteringen voor maximaal een jaar te laten zien na de laatste behandeling.

Onderzoek

Er is weinig onderzoek gedaan met betrekking tot de behandeling van acne littekens met het eMatrix systeem. Echter, studies over rimpel correctie en gezichtsverjonging behulp van het systeem laten zien dat het kan effectief stimuleren van collageen groei, die acne littekens zal verbeteren. In een studie, gepubliceerd in 2009 in het Journal of Drugs in Dermatology, onderzoekers gebruikten eMatrix technologie om 35 onderwerpen behandelen en sloot het systeem verminderd rimpels met ten minste 40 procent in de helft van de behandelde. De patiënten ook getrakteerd ervaren minimale pijn en downtime zonder blijvende bijwerkingen.

overwegingen

Omdat eMatrix de bovenste laag van de huid niet verwonden, Syneron zegt dat het veilig is voor mensen met een donkere huidskleur aan de procedure hebben - in tegenstelling tot de laser behandelingen, die niet moet worden gebruikt op mensen met een donkere huid, omdat het risico van extra littekens. Behandelingen kan duur zijn, echter. Dr. Jawbat Abboud een dermatoloog in Palos Hills, Illinois, zei een serie van drie eMatrix behandelingen kost $ 2500 bij zijn kliniek, vanaf 2010.