Elbow Tendinitis Van Bodybuilding

Elbow Tendinitis Van Bodybuilding

Het ellebooggewricht is verantwoordelijk voor het buigen, uitbreiding, supinatie en pronating de arm, en wordt ondersteund door een groot aantal spieren, banden en pezen. Bodybuilding training wordt veel spanning op deze structuren, en als er teveel spanning gedurende een langere periode wordt op de pezen, dan elleboog tendinitis optreden.

Soorten Elbow Tendinitis

Er zijn vier belangrijke soorten van tendinitis die kunnen optreden bij de elleboog. Mediale epicondylitis gebeurt aan de binnenkant van het gewricht en is algemeen bekend als de elleboog golfers. Laterale epicondylitis, aan de buitenzijde van de elleboog, wordt vaak aangeduid als tenniselleboog. Biceps tendinitis ontstaat aan de voorzijde van de elleboog en triceps tendinitis is op de rug. Bodybuilders zijn vatbaar voor deze, door de verschillende repeterende bewegingen met verschillende vlakken van beweging ze in hun training.

Oorzaken

Tendinitis in een deel van het lichaam wordt meestal veroorzaakt door overmatig gebruik van bepaalde gewrichten en spieren. Elleboog tendinitis in een bodybuilder is waarschijnlijk veroorzaakt door overmatig gebruik van de biceps en triceps spieren. Oefeningen die de elleboog op onnatuurlijke hoeken, of plaats zware lasten op het gewricht te zetten, hebben meer kans om te leiden tot de elleboog tendinitis. Bicep krullen, schedel brekers en gewogen dips uitgevoerd met zware gewichten over een langere periode kunnen allemaal bijdragen aan de ontwikkeling van de elleboog tendinitis.

Behandeling

Elke bodybuilder die elleboog tendinitis ontwikkelt dienen hun arts of fysiotherapeut, die effectieve professionele behandelingen zoals acupunctuur, Graston techniek vrijgave techniek actieve of deep tissue massage kan bieden zien. Rusten de elleboog en het toepassen van ijs te zijn eenvoudige manieren waarop zij thuis kunnen worden behandeld.

Oefeningen

Wanneer de tendinitis is verzakt, kan men weer begint met trainen. Vermijd isolatie oefeningen, zoals halter extensies en predikant krullen die de gezamenlijke onder een grote mate van stretch. In plaats daarvan kiezen voor samengestelde bewegingen met een lichter gewicht, zoals lat pulldowns en halter persen. Grondig warmen het gebied voorafgaand aan het oefenen met behulp van een lichte weerstand band om bloed stromen te krijgen, en koel het neer daarna door het rekken en het toepassen van een zak ijs gedurende 15 minuten.