Elbow Tendinitis & Fysiotherapie

Tennis elleboog en elleboog golfers zijn de twee meest voorkomende vormen van elleboog tendinitis. Deze omstandigheden tijd ontwikkelen repetitieve bewegingen die kunnen wijzen en spannen de pees bevestigen van de spieren van de arm aan de elleboog.

Soorten Elbow Tendinitis

Tenniselleboog, een chronische aandoening, beïnvloedt de laterale epicondyl op de buitenkant van de arm door overmatige rotatie. Epicondylitis medialis, een chronische aandoening, raakt de binnenzijde van de elleboog bij de onderarm aan de mediale epicondyle. Beide voorwaarden kunnen pijn en gevoeligheid veroorzaken aan de geblesseerde gebied. Zwelling kan aanwezig zijn, maar is gewoonlijk niet significant. Er kan ook een zwakte beneden de arm om de hand te zijn.

Oorzaken

Deze voorwaarden zijn vaak voor bij mensen die deelnemen aan racket en andere sporten waarbij de arm heeft vaak te draaien of te roteren. Het is ook mogelijk om tendinitis ontwikkelen als gevolg van reumatoïde artritis.
De pezen hechten aan spieren die de elleboog stabiliteit verleent dat zij om door zijn brede waaier van motion.Repeated spanning op de pees in activiteit veroorzaakt de weefsellaag rond de pees te dragen. Kan microscopische scheuren ontwikkelen. In sommige gevallen, kan het scheuren groeien bij voortgezette activiteit, waardoor een pijnlijke en ernstig probleem.

pijnvermindering

De eerste stap met de elleboog tendinitis is aan de elleboog rusten en geef het tijd om zichzelf te genezen. Ijs en anti-inflammatoire geneesmiddelen zal helpen de zwelling en pijn. Een elleboog brace verstrekken van externe ondersteuning voor de elleboog niet alleen helpt om verdere schade tijdens een voortgezette activiteit te voorkomen, maar ook comprimeert het gebied om de zwelling te verminderen. Het is belangrijk om de elleboog ijs na inspanning te voorkomen zwelling terugkeren of verhogen. Houdt u er rekening mee dat de zwelling in de elleboog niet zichtbaar zijn. Maar interne zwelling in het gewricht kan leiden tot meer pijn. Het het beste om te veronderstellen zwelling aanwezig is. Ice zal je geen kwaad doen als er geen zwelling.

Fysiotherapie Workouts

Sanering van de elleboog door middel van fysieke therapie omvat zowel flexibiliteit en kracht oefeningen. Het doel is om het vermogen van de verbinding om de krachten te weerstaan ​​ondergaat verhogen. Stretching behoefte aan een dagelijkse routine voor de boven- en onderarm worden. Om kracht op te bouwen, zal therapeuten begeleiden patiënten door middel van een reeks van biceps krullen en triceps extensions. De therapeut zal ook geven een regime van flexor en extensor spieren werk dat pols krullen, bal knijpt en vinger extensies gaat.

Additional Fysiotherapie Options

Als u een ernstige aandoening tendinitis, kan het nodig zijn om een ​​injectie met corticosteroïden hebben. Dit is een schot rechtstreeks in het gewricht rond de pees te verminderen zwelling. Na te veel injecties is riskant en kan leiden tot pees degeneratie en mogelijke breuk. Een alternatief voor de injectie is een topisch corticosteroïde. Uw fysiotherapeut kan een elektrische stroom gebruiken om te helpen de huid te absorberen de zalf. Dit is effectiever dan alleen het gebied met een crème wrijven.