EHBO Behandeling voor Verstikking

EHBO Behandeling voor Verstikking


Wanneer een persoon begint verstikking, de tijd is van de essentie. Elke seconde telt als er iets blokkeert de doorstroming van de lucht in de luchtpijp en de keel, en het wordt absoluut noodzakelijk dat dit object onmiddellijk wordt verdreven. Er zijn een paar manieren om eerste hulp in het geval dat iemand stikt toedienen. Deze werkwijzen zijn afhankelijk van de leeftijd van het slachtoffer, indien bewusteloosheid.

Conscious Verstikking Persoon

Met behulp van de hiel van je hand, leveren vijf opeenvolgende klappen op de rug en tussen de schouderbladen. Als het object niet wordt verdreven, follow-up met vijf buikstoten (Heimlich manoeuvre). Alternate heen en weer totdat het item is losgeraakt of er hulp komt.

Onbewuste Verstikking Persoon

Ervoor zorgen dat de persoon liggen, duidelijk de luchtwegen door uw vinger in de mond van het slachtoffer en het doen van een zwaaiende beweging in de achterkant van de keel. Als u het object niet kan verjagen, beginnen met reanimeren en ga verder totdat er hulp komt.

Kind tot 1 jaar oud

Terwijl u zitten, houdt het kind naar beneden en dezelfde klappen van toepassing op rug van het kind met de hiel van je hand. Als het object niet wordt vrijgegeven, flip het kind naar boven, zet twee vingers in het midden van het borstbeen van het kind, volg dan met vijf snelle hartmassage.

Zwangere vrouwen of Obese Slachtoffer

Plaats je handen een beetje hoger dan je zou doen met de Heimlich manoeuvre. Begin de krachtlijnen en zorg ervoor dat op hard en snel. Ga door tot het object is losgeraakt of er hulp komt.

Als u het slachtoffer

Als u verstikking en er is niemand in de buurt om u te helpen, moet je snel handelen voordat u bewusteloos raken. Zet uw vuist boven de navel, pak je vuist met je andere hand en bukken, omhoog te duwen.