Effecten van Cerebral Palsy op een Child & # 039; s Development

Effecten van Cerebral Palsy op een Child & # 039; s Development

Kinderen met cerebrale parese (CP) hebben problemen met spierspanning, evenwicht en motorische vaardigheden. CP wordt veroorzaakt door hersenbeschadiging tijdens de ontwikkeling. CP is eigenlijk een overkoepelende term die verschillende stoornissen beschreven. Afhankelijk van het gebied van de hersenen dat is beschadigd en de omvang van de schade, kan verschillende symptomen leiden. Volgens de Merck Medisch Handboek, CP beïnvloedt 2-4 uit elke 1.000 kinderen geboren in de Verenigde Staten.

Spier- en Pees stijfheid

CP is sterk geassocieerd met spier en pees stijfheid, hetzij op een zijde van het lichaam of beide. Dit geldt voor alle drie belangrijke types van CP: spastische hemiplegie (SH), spastische diplegia (SD) en spastische tetraplegie (SQ). De dichtheid kan interfereren met de gladheid van alle bewegingen, met name wandelen.

Trouble Crawling en Walking

Kinderen met de SH en SD vormen van CP zal kruipen en lopen later dan onaangetast kinderen. Wanneer kinderen met SH niet beginnen te kruipen, ze bevoordelen vaak de ene kant, de neiging om te voorkomen dat met behulp van de arm en been waarmee ze problemen hebben. Toen ze uiteindelijk lopen, CP kinderen vertonen vaak een tip-teen manier van lopen om te compenseren voor spierstijfheid en korte pezen. Het gebruik van wandelaars en been beugels zijn vaak nuttig voor het aanpakken van deze symptomen. Kinderen met SQ, zal echter meestal nooit meer kunnen lopen.

Algemene vertraging bij het bereiken Developmental Milestones

De vroegste indicatie dat een kind heeft CP is een vertraging bij het bereiken van mijlpalen in de ontwikkeling standaard. De meeste kinderen rollen met 4 maanden, onafhankelijk van elkaar zitten 5 maanden en kruip door 7 maanden oud. Ouders kunnen wensen om een ​​kinderarts te raadplegen als hun kind mist deze mijlpalen met meer dan enkele maanden.

Slechte Manual Coordination

Naast de problemen met de grove motoriek, kinderen met CP hebben de neiging om gebrek aan beheersing van hun armen en handen te hebben. Het uitvoeren van acties die nauwkeurige controle vereisen zoals vloeibare gieten van de ene container naar de andere is erg moeilijk. Kinderen met SH hebben moeite met het wapen aan de ene kant; kinderen met DH hebben moeite met beide.

spraakproblemen

CP verstoort regelen spieren, waaronder die van het gezicht en tong. Hierdoor worden spraakproblemen sterk geassocieerd met CP. Kinderen met SH en SD zowel beginnen later praten en hebben moeite met de uitspraak en wordt begrepen. Kinderen met ernstige SQ vorm van CP zijn meestal nooit in staat om te spreken. Opgemerkt wordt dat in veel gevallen, kinderen met CP hebben normale intelligentie. Het onvermogen om te spreken kan volledig door problemen met spiercoördinatie. Ondersteunende technologieën dat kinderen met CP te communiceren via andere middelen in staat zijn zeer nuttig zijn bij het overwinnen van deze bijzondere reeks van problemen.

Gebrek aan Muscle Tone

Terwijl sommige spieren van kinderen met CP te strak en inflexibel kunnen zijn, kunnen andere spieren te los, het tentoonstellen te weinig toon en activering wanneer nodig. Bijvoorbeeld, kinderen met de SQ vorm van CP hebben meestal een losse en slecht gecontroleerde nek, wat resulteert in floppy hoofdbewegingen.

Gebrek aan controle Facial

Een kind met CP zal vertonen vaak oncontroleerbare spastische samentrekkingen van de gezichtsspieren, het produceren van een grimas uitdrukking. De besturing van de lippen en tong kan ook problematisch zijn, waardoor kwijlen.

Epileptische aanvallen

Voor kinderen met de ernstige SQ vorm van CP, toevallen komen vaak voor. De ernst en duur zijn zeer variabel. Epileptische aanvallen tijdens de vroege kindertijd een vroege indicatie dat een kind CP kan hebben.

Kromming van de wervelkolom (scoliose)

Kinderen met de SH vorm van CP voorkeur één zijde van het lichaam lopen en evenwicht kan een kromming van de wervelkolom te ontwikkelen. Dit wordt aangeduid als scoliose.

Kronkelen Bewegingen van de handen en voeten

Een minder voorkomende vorm van CP is dyskinetische hersenverlamming (DCP). Naast andere CP symptomen, kinderen met DCP vaak oncontroleerbare writhing bewegingen van de handen en voeten maken.

Object Grasping Tremor

Atactische cerebrale parese (ACS) is een zeldzame vorm van CP geassocieerd met veel van zijn typische symptomen. ACP verschilt echter doordat enkele symptomen, zoals spiertrillingen, sterk toenemen in ernst bij het bereiken van een doelobject grijpen.