Effecten van Alzheimer & # 039; s Disease on the Family

Effecten van Alzheimer & # 039; s Disease on the Family

Volgens de Fisher Center Stichting Alzheimer Onderzoek, een op de 10 Amerikanen ouder dan de leeftijd van 65 jaar, en bijna een op de twee Amerikanen ouder dan 85, hebben de ziekte van Alzheimer. Een progressieve ziekte veroorzaakt door beschadiging van de hersencellen, ziekte van Alzheimer treft het gehele leven van de patiënt en familie. Voor geliefden, kunnen de veranderingen in de persoonlijkheid en de onafhankelijkheid van de patiënt worden verwoestende.

Emotional aanpassing

Familieleden kunnen boos, gefrustreerd en depressief voelen wanneer hun geliefde persoonlijkheid en het gedrag verandert, volgens de Fisher Center for Research Foundation de ziekte van Alzheimer. Mensen met dementie hebben de neiging om opgewonden worden wanneer gefrustreerd, en kunnen verdrietig, depressief, verward of rusteloos voelen. Ze hebben de neiging om af te dwalen, tempo en uithalen naar anderen. Communiceren wordt uitdagend als ze de focus te verliezen en zijn niet in staat om gebeurtenissen uit het verleden die zinvol zijn voor familieleden te roepen. Geliefden kunnen verdriet dat hun ouder of echtgenoot lijkt te zijn vervangen door een vreemdeling voelen.

verzorger Stress

Volgens de AARP, de zorg voor een persoon met dementie is fysiek en emotioneel belastend. Vaak is de primaire verzorger is een echtgenoot of een ander familielid. Gevoelens van boosheid en schuldgevoel, frustratie en ontmoediging, zorgen en verdriet, en sociaal isolement zijn gemeenschappelijk. Tekenen van verzorger spanning onder meer vermoeid, overweldigd en prikkelbaar voelen de meeste van de tijd, winnen of verliezen van gewicht, het verliezen van interesse in de activiteiten die ooit werden genoten, of slapen te veel of te weinig. Zorgverleners zijn gevoelig voor het ontwikkelen van angst of depressie en zijn ook een verhoogd risico op stressgerelateerde fysieke aandoeningen zoals hart- en vaatziekten en diabetes.

Financiële problemen

De ziekte van Alzheimer is onvoorspelbaar, en een persoon die licht in de war kan onverwacht maken ongelukkige beslissingen, terwijl nog steeds in de controle van het chequeboek. Volgens de Mayo Clinic, het geven van geld aan vreemden, het bestellen van dure items en het verbergen van geld rond het huis zijn gemeenschappelijke gedragingen. Zodra het oordeel van de persoon defect raakt, moet de echtgenoot of een andere vertrouwenspersoon over de credit cards en chequeboek te nemen om de financiële ramp te voorkomen.

juridische problemen

Uiteindelijk zal de patiënt de ziekte van Alzheimer de mogelijkheid om haar eigen zaken te regelen verliezen. Als ze niet regelingen, terwijl nog steeds bevoegd om iemand te maken juridische, financiële en medische beslissingen voor haar door middel van een duurzame volmacht heeft gemaakt, kan de familie nodig hebben om toegang te krijgen tot het gerechtelijk systeem een ​​voogd te hebben aangesteld.

familie Conflict

Het delen van de verantwoordelijkheid voor het voldoen aan veel behoefte van de patiënt de ziekte van Alzheimer vereist families om samen te werken, maar sommige zijn niet in staat om dit te doen zonder hulp. Volgens de Mayo Clinic, conflicten ontstaan ​​wanneer sommige familieleden ver weg wonen of tijdsdruk, terwijl anderen dat niet doen, als er verschil van mening over de medische behandeling of de zorg instelling (thuis of residentiële zorg), en wanneer gevoelens worden niet gedeeld eerlijk en open. Steungroepen en counseling verkrijgbaar via verschillende bronnen voor deze fouten.