Eetbare Geneeskrachtige Planten

Eetbare Geneeskrachtige Planten


Er is een groeiende belangstelling voor het behandelen van ziekten en aandoeningen met geneeskrachtige planten. Veel voorkomende kruiden en zelfs gemeenschappelijke onkruid kan worden ingeschakeld om symptomen van alle soorten verlichten en helpen bij het voorkomen van ziekte. De toepassingen zijn vaak traditioneel, zonder veel wetenschappelijk onderzoek om te controleren en te kwantificeren de werkelijke voordeel.

Mierikswortel (Armoracia lapathifolia)

Mierikswortel is inheems in Europa, maar heeft zich in het wild in Noord-Amerika opgericht na het ontsnappen teelt. Wild mierikswortel kan worden gevonden langs de kant van de weg en in de lage weilanden. De wortel-achtige witte wortel kan worden geraspt een peperige specerij die paren goed met rundvlees te creƫren. De jonge bladeren van mierikswortel kan tot salade worden toegevoegd of gekookt met een lichte greens. Schrijver en natuuronderzoeker Euell Gibbons geprezen de geneeskrachtige eigenschappen van wilde mierikswortel in zijn boek "Stalking de Gezonde kruiden." De wortel, wanneer opgenomen, staat bekend als een sterke diureticum die kan helpen bij het voorkomen van nierstenen en zelfs in kleine verdrijven nierstenen, en harden intestinale parasieten. Mierikswortel stimuleert ook de spijsvertering. Het is rijk aan vitamine C en helpt af te weren verkoudheid of verminderen van de symptomen.

Pepermunt (Mentha piperita)

Pepermunt groeit in heel Europa en Noord-Amerika en heeft een lange geschiedenis van medicinaal gebruik. Pepermunt bladeren ondergedompeld in heet water maken een uitstekende thee en kan worden gebruikt om de smaak van groene drankjes en smoothies. De National Institutes of Health zijn aanwijzingen dat symptomen van prikkelbare darm syndroom kan worden verbeterd door inname pepermuntblad gevonden. Het helpt ook gevallen van indigestie en verbetert de slechte adem. Een bewerkte vorm van de plant, pepermuntolie, kan nuttig zijn, ook - aromatherapie met pepermuntolie gemengd met rozemarijn en lavendel is behulpzaam bij het verbeteren van motorische vaardigheden en spierpijn in beroerte slachtoffers bewezen.

Klis (Arctium lappa)

Klis is inheems in Europa en genaturaliseerde in grote delen van Noord-Amerika. Het staat hoog langs de kant van de weg en heeft grote bladeren vergelijkbaar met rabarber, maar met een grove textuur. Distels worden boven de takken in het tweede jaar. De wortels van de plant hebben een eetbare kern, die dienen te worden verzameld uit de eerste-jaar planten zonder bladsteel. Het centrum van het jonge stengel is ook eetbaar. De National Institutes of Health hebben vooronderzoek dat een mogelijke anti-kanker voordeel voor de consumptie van klit toont. Het kan ook een lagere bloedsuikerspiegel. Historisch gezien, werd klis gebruikt om energie te herstellen en geeft kracht.

Cranberry (Vaccinium macrocarpon)

Cranberries zijn inheems in Noord-Amerika en groeien op houtige wijnstokken. De heldere rode bessen worden gebruikt in sauzen en sap. Ze zijn ook beschikbaar als gedroogde vruchten snack en worden gebruikt bij het bakken. De bessen zijn rijk aan vitamine C en anti-oxidanten; anti-oxidanten kan het risico op kanker te verminderen en cardiale gezondheid. Cranberry sap wordt gebruikt voor de behandeling van infecties van de urinewegen en maagzweren te voorkomen. Traditioneel werden cranberries gebruikt om vitamine C tekorten zoals scheurbuik te voorkomen.