een Dacor Duikcomputer batterij vervangen

Dacor duik computers zijn ontworpen om gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden zijn. De Nemo Air, Puck en Darwin digitale duikcomputers berekenen de diepte, veilige duiktijd en luchtverbruik en duik data te registreren in een digitaal logboek. Dacor is een merk van Mares, en erkende Mares dealers zijn bronnen voor een passende vervangende onderdelen. een duik computer ter vervanging kan kostbaar zijn, en een defecte computer onder water is gevaarlijk, omdat het belangrijke gegevens voor duik berekeningen. Als u reserveringen of problemen met betrekking tot vervangende batterij of een duik computer functies hebben, zoek technische bijstand van een erkende service agent.

overwegingen

Alle duik computers hebben batterijen die zijn ingesloten in een waterdicht compartiment, met een O-ring. Voor aanvang van de batterij is vervangen, zorg ervoor dat je het vereiste type batterij, vervanging O-ring en silicium vet klaar, zodat u kunt minimaliseren het openen van de behuizing, die kan dragen de schroefdraad van het klepje. Vervang altijd uw duik computer batterij op een droge plaats om mogelijke interne corrosie te voorkomen.

Wanneer de batterij wordt veranderd op een duik computer, vorige instellingen en geschiedenis worden gereset. Het is niet aan te raden dat de batterij wordt gewijzigd tussen duiken of tijdens een duik excursie omdat veilig duiken berekeningen zijn verloren (inclusief vliegverbod en stikstof belasting). Voor het verwijderen van de batterij van je duikcomputer zorg ervoor dat uw duikprofiel is een back-up of neem uw duik de geschiedenis in je logboek.

Na het vervangen van de batterij, controleer dan de functies en de zegel van uw duikcomputer door onderdompeling van de eenheid in een gootsteen of emmer gevuld met water.

Universal Batterij vervangen

De Nemo Air en Puck duik computers gebruiken een lithium CR 2450 batterij. De Darwin maakt gebruik van AA-batterijen. De batterij bevindt zich aan de achterzijde van de installatie en de waterdichte deur kan worden geopend met een munt de sleuf tegen de klok draaien om de batterijpictogrammen uitgelijnd. Een O-ring verschaft een waterdichte afdichting voor het kompartiment en na loslaten van het batterijdeksel kan deze ring voor vervanging worden uitgeworpen.

Verwijder de huidige batterij en kennis te nemen van de oriƫntatie van de polariteit. Reinig het batterijcompartiment, zorg ervoor dat een droge doek te gebruiken en ervoor te zorgen dat er geen stof of fijne deeltjes van de deur kunnen belemmeren. Plaats de vervangende batterij, breng dan een dun laagje silicium vet aan uw O-ring en plaats de ring in de buitenste groef. Controleer of er geen fijne deeltjes, stof of haar voor het positioneren van uw batterijdeksel zijn bevestigd aan de O-ring.

Lijn de batterij deur naar de "Open" icoontjes overeenkomen met op de achterkant van het toestel. Druk voorzichtig op de deur naar een afdichting te maken voor het gebruik van een muntje in de gleuf van de deur naar rechts te vergrendelen glijden. Als de deur niet flush maakt liegen tegen de achterkant van het toestel of als u problemen ondervindt het draaien van de deur te vergrendelen, forceer de deur dicht, omdat dit betekent een verkeerde uitlijning of ander obstakel. Open het deksel en controleer de batterij en O-ring voordat u de klep te vergrendelen.