Een behandeling met antibiotica voor Cat bijtwonden

Cat bijtwonden kan gevaarlijk zijn. Terwijl je waarschijnlijk hondsdolheid te krijgen van een kat beet zijn, de wonden te krijgen besmette gemakkelijk. In feite is de Louisiana State University School of Veterinary Medicine meldt dat ongeveer 80 procent van alle katten beten besmet. Tetanus is een ander probleem.

Behandeling voor de kat Bites

Als u bent gebeten door een kat, moet u onmiddellijk wassen de wond met antibacteriële zeep. Je moet dan zien zo spoedig mogelijk voor profylactische antibiotica een arts. Als u nog niet een tetanus schot in de afgelopen vijf jaar heeft gehad, moet je er één, volgens Vetinfo4cats.com.

best Antibiotica

Verschillende antibiotica kan behandelen kat bijtwonden, maar Norm Auspitz, een Cat Fanciers 'Association Allbreed rechter, zegt dat Augmentin en Zithromax zijn de meest voorgeschreven. De meeste katten beten bevatten zowel stafylokok en pasterella multocida bacteriën, die gemakkelijk worden behandeld door de drugs.

Tekenen van infectie

Antibiotica zijn meestal aanbevolen na een kat bijten om infectie te voorkomen. Als u bent gebeten, zelfs als u antibiotica, moet u kijken op tekenen van infectie. Zij omvatten roodheid, zwelling, pus en koorts.

Oral Vs. IV Antibiotica

Orale antibiotica voor kat bijtwonden zijn over het algemeen voorgeschreven, tenzij de wond duidelijk is geïnfecteerd en de infectie ernstig is. In dat geval kan het nodig de patiënt te worden toegelaten tot het ziekenhuis voor intraveneuze antibiotica. Artsen kunnen ook aan het gebruik van lokale antibiotica, maar die zijn over het algemeen geen substituut voor orale antibiotica.

andere punten van zorg

Als u de eigenaar van de kat die je beet weet, erachter te komen of de kat op zijn huidige rabiës vaccins. Als de kat geen stroom op de foto kan worden getest om te zien of het rabiës. Als de kat niet kan worden getest om wat voor reden, kan uw arts u aanbevelen inentingen tegen hondsdolheid te nemen als een preventieve maatregel. Vraag uw arts over alle andere voorzorgsmaatregelen die u moet nemen.