Echogeleide naald Treatment

Een ultrageluid geleide naaldbiopsie betrekking op een diagnostische test waarbij een arts verwijdert een kleine hoeveelheid weefsel met behulp van een echografie voor visuele geleiding. Artsen beoordeelt vervolgens het weefselmonster te bepalen of deze kwaadaardig of goedaardig. Artsen voeren echogeleide naald biopsieën om borststukken, schildklier knobbeltjes en andere abnormale groei te controleren.

Kenmerken

Ultrasound-geleide naald biopsieën gebruik maken van een fijne naald en spuit, een geautomatiseerde kern naald of een naald wordt aangedreven door een vacuüm druk om vocht en weefsel te verzamelen. Tijdens de procedure, de radioloog maakt gebruik van een echografie-machine, die beelden creëert door middel van geluidsgolven, om haar te helpen plaats de naald op de juiste locatie.

overwegingen

Ultrasound-geleide naald biopten zijn minder invasief dan chirurgische biopsieën, geen gebruik maken van ioniserende straling en hebben een korte patiënt hersteltijd. Het kan echter moeilijk tot zeer kleine laesies biopsie, en ultrageluid geleide naald biopsieën kan soms onderschatten de ernst van de ziekte.

Voorbereiding

Stop de inname van aspirine, geneesmiddelen die aspirine en kruidengeneesmiddelen een week voordat een echogeleide naaldbiopsie, want deze geneesmiddelen interfereren met de bloedstolling. Stop met het gebruik van anti-inflammatoire geneesmiddelen drie dagen voordat een echogeleide naaldbiopsie. Afhankelijk van de procedure, moet u stoppen met eten na middernacht de avond voor de operatie.

Procedure

Artsen verdoven het gebied met een plaatselijke verdoving voor het uitvoeren van de biopsie. Artsen kunnen ook invoegen een intraveneuze naald in je arm. De meeste echogeleide naald biopsieën worden uitgevoerd op een poliklinische basis, zodat u niet hoeft te overnachten in het ziekenhuis. Echter, moet u een vriend te vragen om je naar huis te rijden.