Drug Addiction Treatment Plans

Drug Addiction Treatment Plans

Drugsverslaving is een hersenen gerelateerde ziekte die een behandelplan dat het probleem van verslaving effectief en duurzaam adressen vereist. Het doel van een behandeling van plan is om te helpen de verslaafde in staat zijn om een ​​leven vrij van drugsgebruik te leven en te integreren met familie en de maatschappij in een gezonde en productieve manier. Om de behandeling in stand te houden, het National Institute on Drug Abuse beveelt aan dat het behandelplan worden verlengd en gevarieerd.

Detox Treatment

Drugsgebruik verandert hersenen en chemie van het lichaam van een patiënt, zodat zijn onbedwingbare trek zijn meestal zo sterk dat hij een plan dat ontgifting verwerkt vereist. Het is bijzonder nuttig als de eerste stap tot een doeltreffende behandeling. Detox kan soms gevaarlijk zijn, vooral voor jongeren. Volgens de website Drug Detox en Addiction Treatment, detox programma's die hebben bewezen te zijn de veiligste en meest effectieve zijn klinische programma's die medisch zijn gebaseerd.

Behandeling Met Family

Omdat verslaving is niet alleen van invloed op de drugsgebruiker, maar de hele familie, zijn veel therapieën te integreren of zelfs benadrukken van het gezin als een middel om herstel. Behandeling met familieleden is bijzonder belangrijk omdat elk lid heeft vaak op zieke rollen die moeten worden veranderd. Joseph Rowntree Foundation benadrukt behandeling van alle familieleden, vooral in het begin van de behandeling omdat de familie zal informeren en verlichten spanningen. In het geval van een puber, vroegtijdige interventie met de hulp van de familie is van cruciaal belang voor het helpen van een drugsgebruikende kind.

individuele therapie

Individuele behandeling plannen omvatten een-op-een therapie met een therapeut of counselor ten opzichte van reguliere sessies. Psychotherapie is bedoeld om de bronnen van drugsverslaving te identificeren, zoals pijnlijke ervaringen uit de kindertijd en bedenkt een plan dat integreert de behandeling van de verslaving en het aanpakken van de bijdragende factoren. Cognitieve gedragstherapie helpt de verslaafde ontwikkelen van de instrumenten die nodig zijn om te gaan met stress effectief en te motiveren zich op koers te blijven met het herstel. De laatste fase van beide benaderingen streeft naar duurzaam herstel vast te stellen en moet gepaard gaan met groepstherapie, benadrukt Watershed Addiction Services.

Group Counseling

Group counseling is vaak gunstig naast een individuele behandeling. De groepsleider is niet per se een getrainde therapeut en faciliteert de discussie onder de leden om hen te helpen te delen en patronen te identificeren binnen drugsmisbruik en hen te helpen vaardigheden om verslaving te overwinnen ontwikkelen. Een studie in het Journal for Substance Abuse Treatment heeft geconstateerd dat een behandelplan dat de component groep benadrukt verhoogt succes voor het overwinnen van verslaving.