Droge mond Oorzaken en Behandelingen

Droge mond problemen kunnen variëren van mild en irriterend voor ernstig genoeg te bemoeien met de dagelijkse functies. Er zijn verschillende oorzaken voor droge mond, als gevolg van ziektes en allergieën voor medicijnen en verwondingen die kan worden bestreden met een scala aan behandelingen om te passen (en verlichting) elk een. Als u zich bezig met de negatieve effecten droge mond voorwaarden kan hebben en hoe te behandelen of zelfs het probleem te voorkomen, zullen deze inzichten u begeleiden naar een betere mondgezondheid en gemoedsrust.

De bijwerkingen van medicijnen

Een van de meest voorkomende oorzaken van droge mond komt voort uit bijwerkingen van bepaalde medicijnen. Spierverslappers, kalmerende middelen en over-the-counter allergie medicatie zijn vaak de boosdoener.
Als je een droge mond na het starten op een medicijn ervaart, neem dan contact op met uw arts of apotheker onmiddellijk om andere opties te bespreken. Hij kan soms de dosering of wijzigen van de medicatie helemaal om het probleem op te lossen. Een medicijn voorgeschreven aan een droge mond veroorzaakt door medicijnen te bestrijden is Salagen, maar er zijn over-the-counter geneesmiddelen die ook goed werken. Deze zijn te vinden bij de meeste drogisterijen.

Medische behandelingen die laat je met een droge mond

Als je ondergaat behandelingen van kanker, zoals bestraling of chemotherapie, dan kunt u een verhoogd risico op een droge mond. Deze behandelingen, in het bijzonder straling aan het hoofd of de nek, kan schade aan de speekselklieren en vocht te verminderen in je mond.
Probeer het verhogen van inname van water, indien mogelijk bij uw mond goed gehydrateerd te houden. Zuigen op een suikervrije hard candy kan ook het stimuleren van de speekselproductie.

Als de dader is U

Slechte gewoonten zijn vaak de oorzaak van een droge mond. Als je "dip" of kauwen van tabak, heeft u waarschijnlijk tegenkomt droge mond. Dit wordt nog erger als u sigaretten of sigaren roken. Alcohol en cafeïne consumptie kan ook leiden tot een droge mond problemen.
De oplossing voor deze oorzaken van een droge mond is eenvoudig: Stop het gebruik van tabak. Verminder de hoeveelheid cafeïne en alcohol die u verbruikt.

Ziekten die leiden tot een droge mond

Het is niet ongewoon voor ziekten zoals Alzheimer droge mond problemen zijn slachtoffers veroorzaken. Andere veel voorkomende ziekten en aandoeningen zoals ziekte van Parkinson en HIV, Sjogren's syndroom, evenals anemie kan leiden tot deze aandoening. Een van de tekenen artsen zoeken bij patiënten bij het bepalen van diabetes is het symptoom van een droge mond en overmatige dorst.
Een nieuw geneesmiddel op het toneel die onlangs goedkeuring van de FDA heeft verkregen om een ​​droge mond veroorzaakt door het syndroom van Sjögren te bestrijden is Evoxac. Zo niet, vraag dan uw apotheker om een ​​nonprescription drug droge mond symptomen te verlichten.

Blessures en Chirurgie

Als u onlangs een nekletsel hebben geleden of hadden een operatie aan uw kaak of nek, kunt u snel beseffen dat je speeksel klieren zijn beschadigd. Remedies zijn beperkt tot receptplichtige medicijnen en houden goed gehydrateerd. Een andere truc is om een ​​luchtbevochtiger lopen 's nachts wanneer u gevoelig bent om te ademen kan zijn door je mond, het probleem verder ergerlijk.