Domperidon vs. Ondansetron

Ondansetron (merknaam Zofran) en domperidon zijn medicijnen die worden gebruikt om een ​​verscheidenheid van maagklachten te behandelen. Ondansetron wordt het meest gebruikt voor de behandeling van misselijkheid. Hoewel domperidon ook kan ook de behandeling van misselijkheid, het loopt sterk uiteen in de bijwerkingen, het beoogde gebruik en de goedkeuring van de FDA.

ondansetron

De FDA goedgekeurde ondansetron, de algemene vorm van Zofran, 2006. Ondansetron is beschikbaar in 4 mg en 8 mg tabletten en een 4 mg / 2 ml injecteerbaar. Het is ook verkrijgbaar in orale uiteenvallende tabletten (ODT) vorm. Het is wijd gebruikt bij operatiepatiënten en chemotherapie patiënten ter voorkoming en behandeling van misselijkheid en braken. Volgens medicinenet.com, ondansetron blokken serontin, het hormoon dat braken veroorzaken.

Ondansetron niet toeneemt maag beweeglijkheid of peristaltiek, terwijl domperidon doet.

domperidon

Domperidon wordt gebruikt om aandoeningen van de maag, zoals gastroparesis, een aandoening waarbij de maag niet samentrekken (de werking van peristaltiek) om voedsel te verplaatsen in het spijsverteringskanaal te behandelen. Hoewel domperidon is voorgelegd aan de FDA voor goedkeuring tweemaal wordt toegezonden, de regering weigert om het goed te keuren voor gebruik in de Verenigde Staten als gevolg van studies waaruit blijkt dat zij ernstige risico's. Een waarschuwingsbrief van de FDA verklaarde dat zij op de hoogte van studies die intraveneuze toediening van domperidon toonden hartritmestoornissen, hartstilstand en plotselinge dood (Dione) kunnen veroorzaken was. Hoewel niet goedgekeurd, aantal apotheken in de Verenigde Staten en Canada de medicatie voor patiënten voor gebruik gastroparese verbinding.

Bijwerkingen

Ondansetron en domperidon ook verschillen enigszins in hun gemelde bijwerkingen. Domperidon is bekend dat hoofdpijn, duizeligheid, droge mond, nervositeit, opvliegers, slaapproblemen, maagkrampen, opvliegers en krampen in de benen veroorzaken. Gemelde bijwerkingen voor ondansetron zijn diarree of constipatie, hoofdpijn, duizeligheid of sufheid - hoewel niet zo vaak - evenals wazig zicht.

overwegingen

Bij het overwegen welke medicijnen te gebruiken om bepaalde symptomen te behandelen, dient de arts en de patiënt altijd de risico's tegen de voordelen af ​​te wegen. De Food and Drug Administration, de Verenigde Staten de veiligheid verdediging tegen gevaarlijke medicijnen, voelt duidelijk aan dat domperidon moet worden gebruikt in beperkte mate, of helemaal niet. De voordelen van een dergelijk geneesmiddel kan het risico van mogelijke hartproblemen en plotselinge dood niet compenseren. Als een arts echt gelooft dat een patiënt zal profiteren van domperidon, dan is het zijn verantwoordelijkheid om de patiënt over de risico's voeden.

Met betrekking tot het effect op de behandeling van misselijkheid en braken dient ondansetron worden gebruikt. Het is het verstandiger, veiliger alternatief.

Verdere informatie

Voor meer informatie over de risico's van domperidon, kunt u terecht op de website van Food and Drug Administration, fda.gov.