Doel van een Pureed Diet

Doel van een Pureed Diet

Vaak patiënten vereisen gespecialiseerde voeding behoeften op basis van hun medische aandoeningen. Mensen die moeite hebben met slikken of lijdt aan andere aandoeningen kunnen het moeilijk vinden om gewone voedingsmiddelen te consumeren. Daarom kan een zorgverlener een gepureerde dieet plan om een ​​goede voeding te verzekeren raden.

Diet Belang

Een gepureerd voedsel voeding levert voeding voor personen die lijden aan verschillende ziekten en aandoeningen. De Idaho State Department van Onderwijs wijst erop dat mensen met dysfagie, multiple sclerose, spierdystrofie of cerebrale parese een gepureerde voeding nodig. Patiënten met deze ziekten lijden aan sensorische en motorische vaardigheden die hun reguliere slikken en kauwen gewoonten verstoren. Gepureerd voedsel zijn speciaal ontworpen voor patiënten die moeite hebben met slikken of kauwen. Naast het leveren van nutritionele ondersteuning voor mensen die moeite hebben met slikken, wordt een gepureerde voeding ook aanbevolen voor patiënten die pijn van de consumptie van gewone voedingsmiddelen na orale of slokdarm chirurgie.

Identificatie

Het dieet bestaat uit vloeibare of zachte voedingsmiddelen met een gladde consistentie. Levensmiddelen worden eerst gekookt vervolgens bereid in een dikke pudding structuur met behulp van een keukenmachine. Geen grove van vezelig voedsel, zoals noten of verse groenten en fruit worden geserveerd in een gepureerde voeding.

Voorbereiding

Vast voedsel zoals gevogelte of rundvlees gehakt in kleinere stukken voordat ze in een keukenmachine te zetten. Tijdens de bereiding van voedingsmiddelen, kunnen verschillende vloeistoffen pureed mengsels worden toegevoegd om de consistentie veranderen. Vloeistoffen zoals melk, sap of bouillon worden toegevoegd aan voedingsmiddelen om de samenhang te bevorderen. Crèmes, jus, suiker of appelmoes kan ook worden toegevoegd aan het mengsel om calorieën te verhogen. Skins, zaden en botten zijn niet gepureerd. Het uiteindelijke gepureerde product moet een gladde consistentie zonder brokken of klontjes zijn.

verdikkingsmiddelen

Commerciële verdikkingsmiddelen kunnen worden toegevoegd aan mengsels voor mensen die moeite hebben met slikken dunne vloeistoffen. Verdikkingsmiddelen kunnen ook worden gebruikt pluimvee, vlees en vis puree dikken. Aardappelvlokken en babygraangewas zijn de meest toegevoegde verdikkingsmiddelen. Een ander verdikkingsmiddel bekend als "slurry" wordt ook gebruikt om zacht brood, cakes en koekjes te slikken verlichten.

Foods

Er zijn maar weinig voedingsmiddelen zijn uitgesloten van een gepureerde voeding, omdat veel voedingsmiddelen kunnen worden gepureerd tot een gewenste consistentie. Een verscheidenheid van blik of gekookte vruchten en groenten kunnen worden gepureerd zonder hun zaden en vellen. Alle brood, rijst, pasta en granen kunnen worden gepureerd of ze ook gekookt en zonder toegevoegde noten, adviseert de Universiteit van Pittsburgh Medical Center. Alle andere voedingsmiddelen zoals vlees, vleesvervangers en melkproducten kunnen worden gepureerd om een ​​gewenste consistentie.