Doe bepaalde vitaminen Oorzaak frequent urineren?

Medisch Beoordeeld door
George Krucik, MD, MBA

Doe bepaalde vitaminen Oorzaak frequent urineren?

Frequent urineren kan soms de voorbode van een slechte gezondheid nieuws, zoals een blaasontsteking. Op andere momenten naar de wc gaat vaak betekent gewoon dat je lichaam doet zijn werk om uw systeem van giftige stoffen en afval te reinigen. Zwelling of oedeem in het lichaam wordt vaak behandeld met recept of over-the-counter medicijnen diureticum, een soort drug die plassen om overtollig vocht te pompen uit het lichaam verhoogt. Bepaalde vitaminen en mineralen kan ook een vochtafdrijvend effect op je lichaam, zelfs als u niet van plan bent om extra vocht te verdrijven. Raadpleeg uw arts om te bepalen of het gebruik van vitaminen aan het vasthouden van water te vechten voor u geschikt is.

vitamine B6

Vitamine B6 beheert uw stofwisseling op verschillende manieren. De voedingsprofielen metabolizes zowel eiwit en rode bloedcellen en reguleert je bloedsuikerspiegel, volgens de National Institutes of Health Bureau van voedingssupplementen, of ODS. Een tekort aan B6 kan ertoe leiden dat u bloedarmoede en de bijbehorende symptomen, zoals vermoeidheid ontwikkelen. Vitamine B6 heeft ook een vochtafdrijvend effect en bevrijdt je lichaam van overtollig vocht, in de vorm van de plassen. De in Californië gevestigde gezondheid van vrouwen specialist Dr. Marilynn Pratt legt uit dat vitamine B6 vooral nuttig voor vrouwen die het vasthouden van water ervaren voordat ze beginnen hun menstruele cyclus kan zijn. Volgens de ODS dient volwassenen tussen 1,3 en 2 mg vitamine B6 dagelijks. Teveel van het voedingsmiddel als een natuurlijk diureticum kan leiden tot schade aan de zenuwen in handen en voeten, in sommige gevallen. Neem contact op met uw arts om de juiste dosering te bepalen --- en om uitdroging te voorkomen --- als u het supplement specifiek aan frequent urineren veroorzaken.

Vitamine C

Vitamine C, ook wel ascorbinezuur, is een voedingsstof die je niet op te slaan in uw lichaam en moeten dus blijven nemen in via de voeding. Volwassen aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan vitamine C bereik 75-120 mg, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center website. De antioxidant vitamine kan een stuwende kracht zijn, het voorkomen van scheurbuik, het versterken van uw immuunsysteem, het beheer van de bloedsuikerspiegel en het terugdringen van de hoge bloeddruk. Vanwege het feit dat je lichaam vitamine C niet kunnen opslaan, zijn overmatige hoeveelheden van de vitamine natuurlijk gespoeld uit uw systeem door middel van urineren. Het diuretische effect van de voedingsstof is onderzocht decennia, zoals weergegeven in een 1937 "Biochemical Journal" artikel. Om deze reden, UMMC waarschuwt mensen om veel water te drinken tijdens het nemen van vitamine C-supplementen, om uitdroging te voorkomen.

Magnesium

Magnesium is niet geclassificeerd als een vitamine als B6 en C zijn, maar eerder is een elektrolyt. Het maakt niet uit hoe het is gelabeld, magnesium is een essentiële voedingsstof die kan ertoe leiden dat u vaker plassen als je grote doses die door je lichaam. Een 1998 nummer van het "Journal of Women's Health 'meldde dat het nemen van 200 mg magnesium per dag gedurende ongeveer twee maanden bevrijd vrouwen in de vruchtbare leeftijd van premenstruele water retentie. De werkzaamheid van het voedingssupplement werd gemeten door urineproductie; vrouwen die magnesium nam geplast meer dan degenen die niet het mineraal heeft plaatsgevonden.