Dodelijke hart- en vaatziekten

De bloedsomloop bestaat uit het hart en bloedvaten. Dit systeem voert bloed naar de vitale organen, broodnodige voedingsstoffen en zuurstof naar de cellen tijdens het verwijderen van toxische nevenproducten. Het vaatstelsel is vatbaar voor het ontwikkelen van ziekten die uiteindelijk dodelijk kan bewijzen - zelfs met de behandeling. Enkele van de meest voorkomende ziekten van de bloedsomloop omvatten leukemie, hemofilie, sikkelcelanemie, beroerte en congestief hartfalen.

Leukemie

Leukemie is een kanker van de witte bloedcellen. Wanneer kanker optreedt, cellen vormen en abnormaal te verdelen, waardoor de cellen van de mogelijkheid om hun werk te doen. Bij leukemie, de aangetaste witte bloedcellen niet in staat infectie te bestrijden, waardoor het lichaam kwetsbaar voor een groot aantal bacteriële en virale infecties die vaak fataal.

Hemofilie

Hemofilie is een afwijking die bloed het bloed verhindert kunnen stolsels. Deze erfelijke ziekte treft alleen mannen die zowel recessieve genen dragen. Vrouwen kunnen de genen die de ziekte veroorzaken dragen, maar niet ontwikkelen. Hemofilie veroorzaakt massale bloeden bij mensen, zelfs met slechts een lichte blessure. Ernstige verwondingen zal veroorzaken de meeste hemofiliepatiënten van bloedverlies te sterven.

Sikkelcelanemie

Sikkelcelanemie is een aanpassing in Afro-Amerikanen, waarbij de rode bloedcellen gemuteerd malaria infectie te voorkomen. De onregelmatig gevormde rode bloedcellen abnormaal gevormd en zijn zeer kleverig, waardoor potentieel fatale bloedstolsels. Sikkelcelanemie is erfelijk en de meeste mensen zullen bezwijken aan complicaties van de ziekte tegen de tijd dat zij hun twintig of dertig bereiken.

Beroerte

Veelvoorkomende oorzaken van een beroerte zijn onder andere alcohol, roken, hoge bloeddruk en hart-en vaatziekten. Beroerte ontstaat wanneer verschillende van hersenfuncties zijn zwaar getroffen, die levensbedreigend afhankelijk van de hersenen die worden beïnvloed en de ernst van de gebeurtenis kan zijn.

Congestief hartfalen

Congestief hartfalen is een andere dodelijke vaatziekten. Congestief hartfalen wordt veroorzaakt door ongecontroleerde hart-en vaatziekten. Hartziekten veroorzaakt een verdikking van het hart en bloedvaten vanwege de opbouw van plaques langs de binnenwanden. De verdikte structuren zijn niet zo elastisch, waardoor het hart harder pompen om bloed naar de organen. Als het hart pompt harder, het is minder goed in staat om al het bloed te duwen en een terugstroom plaatsvindt. Dit zorgt ervoor dat het hart te vergroten, waardoor zij om nog harder te werken. Hartfalen treedt op wanneer het hart niet langer in staat om bloed effectief te pompen door het systeem.