DIY Build Your Own Enduromotor

DIY Build Your Own Enduromotor


Enduro motoren zijn ontworpen voor het rijden motorcross en woestijn cursussen in lange races die soms de hele nacht duren. Koplampen, grotere gas tanks, met de hand bewakers en gewatteerde stroomlijnkappen zijn standaarduitrusting op enduro motoren. Daarnaast is er een lichtgewicht frame en de vering bespaart u van bespiering onnodig gewicht voor uren aan een stuk. Het samenstellen van de onderdelen is niet moeilijk, maar waardoor ze fit is niet altijd eenvoudig. Het bouwen van uw eigen Enduromotor vereist een winkel vol met gereedschap, mechanische proeve van bekwaamheid en vindingrijkheid om alles bij elkaar komen.

instructies

Motorfiets

1 Bezoek motorfiets vernielen yards en vind een aluminium crossmotor frame met de voor- en achterwielophanging intact. De grootte van het frame is afhankelijk van de motor die u wilt gebruiken. Zorg ervoor dat het frame en de motorsteunen zijn niet gebroken of verroest. In het algemeen, als het ziet er goed uit en is redelijk schoon, is het structureel betrouwbaar.

2 Zoek een herbouwde motor met een carburateur of een motor en carburateur van een vernielde motorfiets. Bespaar geld door te onderhandelen voor accessoires, zoals de cover luchtfilter, olietank, accu rek, voetsteunen en bedrading. Compressie testen van de motor alvorens in te stemmen met de deal.

3 Monteer de off-road banden op de voor- en achterwielen. Grendel de remschijven op elk wiel. Monteer het tandwiel op het achterwiel. Bout de voorste en achterste schijfrem remklauwen aan de motorfiets frame.

4 De voor- en achterwielen op de motor. Met de wielen gemonteerd in de vroege fase stabiliseert de fiets. Zet de fiets op een reparatie standaard of verhogen het frame 2 inch van de vloer met houten blokken.

5 Vraag een assistent om te helpen de positie van de motor in de motorfiets frame. Lijn de motorsteunen en grendel de motor aan het frame. Monteer de brandstofpomp en de bobine aan het frame met behulp van klemmen of beugels. Installeer een uitlaat pakking en sluit de uitlaatpijp en demper op het frame.

6 String de elektrische draad leidt tot de batterij rack, het stuur, de brandstofpomp en bobine. Bevestig de bedrading aan het frame met nylon banden.

Accessoires

7 Monteer het stuur op de leiding headset. Bevestig de toerenteller en contactslot op het stuur. Sluit de toerenteller kabel op de meter en de toerenteller versnelling montage op de motor. Sluit de elektrische leidingen aan het contactslot.

8 Monteer de koplamp en licht bewaker aan de voorzijde van het stuur en sluit de koplamp draden. Monteer het achterlicht en sluit het achterlicht draden aan de remlichtschakelaar.

9 Leg de kant bewakers op het stuur. Bevestig de voorremhendel en koppelingshendel aan het stuur. Bevestig de gashendel op het stuur. Verbind de koppelingskabel en gaskabel aan de kabelaansluitingen op de koppeling arm en de carburateur koppeling.

10 Klem de luchtfilter op de carburateur. Klem de brandstofleiding aan de carburateur. Monteer de benzinetank van de motor en sluit de carburateur brandstof lijn naar de petcock op de tank. Monteer de schijfrem lijnen aan de voor- en achterzijde remklauwen en de hoofdremcilinder.

11 Plaats de batterij in de batterij rack en zet hem vast met batterij bandjes. Sluit de batterij leads. Bevestig de stoel kuip met de benen pads op de motorfiets. Vul de motor met motorolie. Vul de hoofdremcilinder met remvloeistof. Vul de benzinetank.

Hints

  • Neem de tijd om elke montage en installatie te overwegen in termen van de stappen die volgen. Het is niet ongewoon om een ​​situatie tegenkomen waar je moet een onderdeel of component te verwijderen om een ​​andere te installeren.
  • Zorg voor een bedrading schema op basis van het merk van de motor en het type van elektrische accessoires.