Diverticulitis Symptomen & Cures

Diverticulitis Symptomen & Cures


Diverticulitis ontstaat wanneer zakjes in uw dikke darm ontstoken of geïnfecteerd te worden. Het is niet ongewoon om deze zakjes, de zogenaamde divertikels ontwikkelen, als je ouder wordt. Ongeveer 10 tot 25 procent van de mensen met divertikels ontwikkelen uiteindelijk diverticulitis. Voeding speelt een rol in diverticulitis en artsen raden een aantal veranderingen in levensstijl om de kans op herhaling te verlagen.

symptomen

Als je diverticulitis, kunt u plotselinge, hevige pijn aan de linker kant van je buik. Bij sommige mensen, de pijn geleidelijk toeneemt over meerdere dagen. De pijn wordt erger als je verplaatsen of bukken. De pijn kan gepaard gaan met gas, opgeblazen gevoel, misselijkheid, braken, koude rillingen, koorts, constipatie, abdominale gevoeligheid, gebrek aan eetlust of diarree.

Risicofactoren

Leeftijd is een van de belangrijkste risicofactoren en heb je meer kans op het ontwikkelen diverticulitis als je ouder bent dan 40. Een gebrek aan lichaamsbeweging en onvoldoende vezels in uw dieet kan ook het verhogen van uw kansen op het ontwikkelen van deze aandoening.

Diagnose

Voordat de diagnose van diverticulitis, zal uw arts een medische geschiedenis te nemen, vraagt ​​u om uw klachten te beschrijven en controleer je buik op tekenen van tederheid. Een bloedonderzoek zal worden uitgevoerd om vastberaden als u een verhoogde witte bloedcellen, die wijzen op besmetting. X-stralen en computertomografie (CAT) scans kunnen uw arts om te bepalen of u zakjes die zijn besmet of ontstoken hebben.

Behandeling

Milde gevallen van diverticulitis kan worden behandeld met pijnstilling en antibiotica. Een duidelijke dieet met weinig vloeistof of saai in vezel wordt aanbevolen totdat de pijn afneemt. Als u in ernstige pijn en niet in staat om vloeistoffen te drinken, zult u waarschijnlijk worden opgenomen in het ziekenhuis en intraveneuze (IV) antibiotica. Nutrition zal ook worden verstrekt via het infuus om je darmen een kans om te rusten en te herstellen geven. In zeer ernstige gevallen kan een operatie nodig zijn om een ​​beschadigd deel van de dikke darm.

Veranderingen in levensstijl

Lifestyle veranderingen kunnen voorkomen of de kans op verdere aanvallen te verminderen. Artsen suggereren dat mensen die diverticulitis hebben gehad eten meer vezels, zoals groenten, vers fruit en volkoren granen. Deze voedingsmiddelen helpen verzachten afvalmateriaal, waardoor het door de dikke darm sneller voorbij. Fiber moet geleidelijk worden toegevoegd aan gas of opgeblazen gevoel te voorkomen. Als je voldoende vezels niet kunt krijgen in uw dieet, kunt u een vezel supplement, zoals Citrucel of Metamucil gebruiken. Om constipatie te voorkomen, artsen raden dat u veel te drinken en het gebruik van de badkamer, zodra je begint te voelen de noodzaak om je darmen te evacueren. Dagelijkse oefening kan helpen bij het verminderen van de druk in uw dikke darm en helpen reguleren darmwerking.

zaden

Jarenlang aanbevelen artsen vermeden eten van voedingsmiddelen met zaden, zoals tomaten en aardbeien, omdat men dacht dat deze zaden ingesloten in de diverticula kunnen raken en ontsteking en infectie. Omdat er geen wetenschappelijk bewijs voor het idee dat zaden bijdragen aan diverticulitis te ondersteunen, het vermijden van zaden wordt niet langer voorgesteld als manier om recidieven te voorkomen, tenzij zaden van een flare-up in het verleden hebben geleid.