Diuretica & amp; Nierfalen

De nieren regelen de hoeveelheden vloeistof en elektrolyten in het bloed. Zij onderhouden van deze controle door te filteren afvalstoffen uit het lichaam, het produceren van urine en het regelen van de hoeveelheid water opgenomen in de bloedbaan. In gevallen van acuut nierfalen, zijn de nieren niet handhaven van de normale vloeistof niveaus in de bloedbaan. Wanneer dit gebeurt, artsen voorschrijven diuretica om vochtophoping te verminderen en complicaties te voorkomen.

Functie

In nierfalen, zijn de nieren niet overtollig vocht uit het bloed te verwijderen. Hierdoor kan vloeistof ophopen in de bloedsomloop, waardoor het moeilijker voor het hart om bloed te pompen. Wanneer het hart harder werkt, bloeddruk stijgt, wat leidt tot hoge bloeddruk. Diuretica elimineren overtollige vocht uit de bloedbaan om de bloeddruk te verlagen en zwelling van de oogleden, armen, handen, enkels, benen en voeten te voorkomen.

types

Drie soorten diuretica elimineren overtollige vocht uit het bloed. Lus diuretica verhogen de uitscheiding van natrium en water door de nieren. Voorbeelden van lisdiuretica omvatten furosemide, bumetanide en etacrynezuur. Kalium-sparende diuretica verminderen de hoeveelheid kalium uitgescheiden uit het lichaam. The Merck Manual of Health & Aging rapporten die deze diuretica zwakker zijn dan andere vormen van diuretica. Voorbeelden van kaliumsparende diuretica omvatten triamtereen, amiloride en spironolacton. Thiazidediuretica hebben mildere bijwerkingen dan lisdiuretica, het verminderen van het optreden van complicaties. Thiazidediuretica omvatten metolazone, hydrochlorothiazide en indapamide.

Werkingsmechanisme

Lisdiuretica elimineren overtollige vocht uit de bloedbaan door het beïnvloeden van het transport van natrium. Dit resulteert in de absorptie van minder water door de nieren. Dr. Richard Klabunde, auteur van "Cardiovascular Physiology Concepts," geeft aan dat kaliumsparende diuretica hebben geen invloed op natrium transport in het lichaam. Integendeel, ze verhogen de uitscheiding van water in de urine. Thiazidediuretica remt het transport van natrium in de distale tubuli van de nieren. Dit vermindert ook de hoeveelheid water geabsorbeerd in de bloedbaan.

overwegingen

Artsen moeten de symptomen van elke patiënt, laboratorium testresultaten en ziektestadium te overwegen bij het voorschrijven van diuretica voor nierfalen. Patiënten met milde zwelling en zonder hypertensie kan kortdurende behandeling met diuretica vereisen, terwijl die met ernstige zwelling en hoge bloeddruk moet een dagelijkse dosis van een diureticum drug. Als de patiënt niet reageert op een type diureticum, zal een arts de dosering van het medicijn te verhogen of een alternatief geneesmiddel.

complicaties

Verschillende complicaties optreden bij regelmatig gebruik diureticum. Als er te veel vocht het lichaam verlaat, patiënten ervaren uitdroging, met symptomen zoals een droge mond, dorst, vermoeidheid, verminderde urineproductie, hoofdpijn, spierzwakte en duizeligheid. Laag kaliumgehalte, ook wel bekend als hypokaliëmie, optreden bij het gebruik van lus en thiazidediuretica. Artsen gebruiken kaliumsparende diuretica aan deze lage niveaus van kalium in het bloed te voorkomen. Potentiële interacties bestaan ​​tussen diuretica en lithium, digitalis, digoxine, ciclosporine, antidepressiva en andere medicijnen gebruikt voor de behandeling van hoge bloeddruk.