Diuretica & amp; Magnesium

Diuretica & amp; Magnesium

Reguleren van de hartslag, het ondersteunen van het zenuwstelsel, het versterken van de botten - dit zijn slechts een paar van de functies van het mineraal magnesium speelt in het lichaam. Een tekort aan magnesium is niet gebruikelijk, maar bepaalde factoren - met inbegrip van het nemen van diuretica of plaspillen - kan het risico verhogen. Om deze reden kan uw arts raden u aan een magnesium supplement te nemen terwijl u op dit soort medicatie.

Types van diuretica

Drie types van diuretica bestaan, maar slechts twee lagere magnesium niveaus. Dit zijn loop en thiazidediuretica. Lisdiuretica werken door het maken moet je vaker plassen, waardoor de bloeddruk daalt. Thiazidediuretica verhogen plassen, maar ook uit te breiden bloedvaten om de druk te verminderen. In aanvulling op de behandeling van hypertensie, zijn deze diuretica voorgeschreven voor bepaalde hartaandoeningen evenals een aantal lever- of nierproblemen. Ze hebben een aantal bijwerkingen, maar deze verdwijnen meestal zodra uw lichaam gewend raakt aan hen. Duizeligheid, toegenomen dorst en hoofdpijn zijn vaak voorkomende bijwerkingen.

Effect op Magnesium

Thiazide en lisdiuretica staan ​​bekend als kalium-verlagende medicijnen, omdat het veelvuldig urineren veroorzaakt overmatig verlies van het mineraal kalium. Een laag magnesiumgehalte optreedt om dezelfde reden, hoewel dit niet weergegeven in bloedonderzoekresultaten voor het mineraal. Lage magnesium kan meer kalium verlies bestendigen, verder te verhogen tekort risico's. Een supplement kan helpen tegengaan deze diureticum effecten. Een studie van de februari 2000 uitgave van "Kidney International" suggereert dat het nemen van een combinatie kalium-magnesium supplement kan het bloed magnesium niveaus bij patiënten met lage kalium als gevolg van thiazidediuretica verhogen.

magnesium Deficiency

Het verhogen van hypokaliëmie, of lage kalium, is niet het enige risico in verband met een tekort aan magnesium. Het kan ook lager calciumgehalte, die een negatieve invloed kunnen hebben op de gezondheid van het bot als onopgelost gelaten. Andere effecten van magnesium tekort zijn spierzwakte, misselijkheid, braken, slaapproblemen, angst en prikkelbaarheid, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Spierspasmen en rusteloze benen syndroom kan ook de ontwikkeling. Een onregelmatige hartslag, hypotensie en epileptische aanvallen zijn enkele van de meer ernstige gevolgen van een tekort.

andere Medicijnen

Loop en thiazidediuretica zijn niet de enige medicijnen die magnesium in het bloed kunnen verlagen. Bepaalde antibiotica naast steroïde geneesmiddelen zoals prednison kan hetzelfde te doen. Het nemen van insuline of maagzuurremmers kan ook lager uw minerale niveaus. Bespreek alle medicijnen en supplementen je neemt met uw arts, omdat veel kan interageren met magnesium op andere manieren. Bijvoorbeeld kan nemen magnesium supplementen bijwerkingen van andere hypertensie geneesmiddelen, waaronder bètablokkers verhogen.