Diuretica & amp; hyperkaliëmie

Diuretica & amp; hyperkaliëmie

Hoge bloedspiegels van de elektrolyt kalium, een aandoening die bekend staat als hyperkaliëmie, kan leiden tot ernstige problemen met uw hart. Diuretica, geneesmiddelen die de urineproductie bij mensen met een hoge bloeddruk of andere gezondheidsproblemen te verhogen, kan hyperkaliëmie, gedefinieerd als serum concentraties van meer dan 5,3 milli-equivalenten per liter, of mEq / L te veroorzaken. Mensen die diuretica nodig bloedonderzoek op een regelmatige basis om te beoordelen voor hyperkaliëmie.

Oorzaak

Niet alle diuretica veroorzaken hyperkaliëmie. Normaal diuretica uitwassen niet alleen overtollig vocht in je lichaam, maar ook elektrolyten zoals kalium, wat resulteert in lagere kaliumgehalte, of hypokaliëmie. Een klasse van diuretica bekend als kalium sparende diuretica, die drugs amiloride, spironolacton en triamtereen omvat, behoud kalium plaats elimineren de incidentie van hypokaliëmie verminderen. Alleen kaliumsparende diuretica verhogen het risico op het ontwikkelen van hyperkaliëmie.

Frequentie

Kaliumsparende diuretica algemeen veroorzaken milde hyperkaliëmie, The Merck Manuals Online Medische Bibliotheek verslagen. Tussen de 4 tot 19 procent van de mensen die kaliumsparende diuretica ontwikkeld matige tot ernstige hyperkaliëmie in sommige studies, meldt Mark Perazella, MD, van de afdeling Nefrologie aan de Yale University School of Medicine in het september 2000 nummer van "The American Journal of Medicine. " Maar liefst 26 procent van de patiënten die Dyazide, een veel gebruikte combinatie van triamterine en hydrochloorthiazide, ontwikkeld hyperkaliëmie in andere studies, Dr. Perazella toegevoegd.

Risicofactoren

Mensen die onderliggende nierziekte, mensen met diabetes en mensen die hemodialyse ondergaan behandeling hebben een verhoogde kans op het ontwikkelen van hyperkaliëmie als zij kaliumsparende diuretica, Dr. Perazella staten.

symptomen

Milde hyperkaliëmie vaak geen symptomen, maar hyperkaliëmie kan een onregelmatige hartslag, misselijkheid, braken of een langzame, zwakke pols veroorzaken. Plotselinge hartstilstand kan optreden zonder waarschuwing bij mensen met hyperkaliëmie, MedlinePlus waarschuwt.

Diagnose en behandeling

Bloedonderzoek kan hyperkaliëmie diagnosticeren. Een elektrocardiogram of ECG, kunnen onregelmatigheden in de hartslag zoals abnormale ritmes of een hart blok laten zien, met een langzamer dan normale hartslag. Stoppen van de middelen waardoor hyperkaliëmie is vaak genoeg om het probleem te genezen. Loop diuretica, die kalium samen met de overtollige vloeistof te verwijderen, kan worden gegeven.