Diuretica & amp; Duizeligheid

Vertigo is ernstige duizeligheid die wordt gekenmerkt door een draaiende beweging wanneer men stilstaat. Een disfunctie in het binnengedeelte van het oor, de zogenaamde vestibulaire systeem, veroorzaakt typisch vertigo. Behandeling met diuretica gewoonlijk aanbevolen voor patiënten met een specifieke vorm van vertigo wel de ziekte van Meniere.

Fysiologie

Uw binnenoor bevat diverse doorgangen en holtes die gezamenlijk bekend staan ​​als het labyrint. De buitenkant van je binnenoor bevat een harde structuur genaamd de benige labyrint, terwijl de binnenkant gedeelte van uw binnenoor bevat een zachte structuur genaamd de membraneuze labyrint. De membraneuze labyrint bevat kleine haarachtige uitsteeksels en is gevuld met een vloeistof genaamd endolymfe. Wanneer je lichaam beweegt, de endolymphe beweegt ook, het aanraken van de hair-achtige projecties en signalen verzenden naar je lichaam over je bewegingen.

De ziekte van Menière

de ziekte van Menière is een binnenoor aandoening die meestal van invloed op volwassenen tussen de leeftijden van 40 en 60, volgens het National Institute on Doofheid en andere Communication Disorders. Naast vertigo, wordt de ziekte van Menière gekenmerkt door een vol gevoel in het oor en constant afgaan, genaamd tinnitus. Een van de belangrijkste oorzaken van de ziekte van Menière is een verandering in het volume, druk en samenstelling van de endolymfe. Deze vloeistof verandering zorgt ervoor dat de hair-achtige projecties aan abnormale berichten naar je lichaam te sturen over beweging, waardoor de symptomen van duizeligheid.

Diuretica en de ziekte van Menière

Diuretica, die ook worden aangeduid als water pillen, het stimuleren van uw nieren om natrium uit uw bloed te verwijderen. Wanneer natrium beweegt van uw bloed in de urine, duurt het water mee. De beweging van water uit je bloed naar je urine vermindert de totale hoeveelheid water in je lichaam. Dit reduceert het volume van de endolymphe, waarmee wordt voorkomen dat de vloeistof triggering abnormale gewaarwordingen.

overwegingen

Omdat diuretica stimuleren urineproductie, kunnen ze ertoe leiden dat u belangrijke mineralen zoals kalium verliezen. Vanwege dit, moet u uw inname van kalium-rijk voedsel zoals bananen, spinazie, zoete aardappelen, meloenen en sinaasappels te verhogen. MayoClinic.com beveelt consumeren 3-4 extra porties per week. Omdat ernstige kalium verlies normale hartslag kunnen verstoren, kan uw arts regelmatig bloed screenings om uw kalium te controleren tijdens het gebruik van diuretica te bevelen. Naast het verhogen van uw inname van kalium, kan uw arts u aanraden het verminderen van uw inname van natrium. Excess natrium zorgt ervoor dat je lichaam om water vast te houden, waardoor het volume van uw endolymfe kan verhogen.