Diuretica & amp; Bloedsuikerspiegel

Diuretica & amp; Bloedsuikerspiegel

Ook bekend als water pillen, diuretica zijn medicijnen ontworpen om diurese, die uw lichaam vrijkomen van water en zouten helpt via de urine te stimuleren. Uw arts kan diuretica voorschrijven als u aandoeningen zoals congestief hartfalen en hoge bloeddruk, die kan invloed hebben op het vermogen van uw lichaam om water te filteren hebben. Diuretica kan ook een neveneffect van het verhogen van uw bloedsuikerspiegel, die van bijzonder belang kan zijn als je een diabetische hebben.

Mechanisme

Diuretica kan invloed hebben op de bloedsuikerspiegel, omdat ze afbreuk doen glucosemetabolisme, of de afbraak van glucose in je lichaam. Als je lichaam glucose niet zo snel als het zou moeten kunnen breken, uw glucosespiegel stijgen. Een groot deel van de reden waarom diuretica hebben dit effect op je bloedsuikerspiegel onbekend blijven, volgens een studie gepubliceerd in het nummer van het tijdschrift van januari 2010 "Hypertension."

overwegingen

Wanneer je begint diuretica, kan uw arts adviseren regelmatig testen van uw bloedsuikerspiegel. U kunt wensen op te nemen veranderingen in deze niveaus om te bepalen hoeveel uw diureticum medicatie van invloed op uw bloedsuikerspiegel. Hoewel de verhoging moet meestal niet groot zijn, is het mogelijk dat u nodig heeft om uw dieet of medicijnen aan te passen om te compenseren voor veranderingen in de bloedsuikerspiegel.

types

Drie types van diuretica bestaan, maar twee zijn het meest geassocieerd met het hebben van een effect op de bloedsuikerspiegel: loop en thiazidediuretica. Lisdiuretica werk om uw nieren te houden van het absorberen van natrium terug in uw bloed te handelen op de lus van Henle in de nieren. Deze diureticum types helpen vrijkomen water en natrium via uw nieren. Thiazidediuretica werken op de distale tubule gedeelte van de nieren om natrium en water vrij te geven. Deze worden vaak voorgeschreven om matige hoge bloeddruk symptomen te behandelen. Als u zowel thiazidediuretica en b├Ętablokkers te nemen - wordt gebruikt om hartaandoeningen te behandelen - dit kan verdere aantasting glucosemetabolisme in je lichaam.

Bijwerkingen

Terwijl schommelingen in de bloedsuikerspiegel hebben de neiging om minimaal te zijn bij het nemen van diuretica, kan het bewustzijn hoe zij het lichaam van invloed kunnen helpen. Diuretica wordt geassocieerd met een verhoogde incidentie van zwakte, verwarring en hartritmestoornissen. Dit kan meer worden gerelateerd aan kalium verlies en minder om veranderingen bloedsuikerspiegel, echter. U kunt ook negatieve symptomen zoals maagklachten, duizeligheid en een verhoogde gevoeligheid voor zonlicht ervaren. Als uw klachten aanhouden of in ernst toenemen, overleg dan met uw arts over het maken van wijzigingen in uw medicatie.