Digoxine & amp; Gewichtsverlies

Digoxine & amp; Gewichtsverlies

Digoxine is een medicijn voor de behandeling van bepaalde vormen van hartaandoeningen. Het maakt niet hartproblemen te genezen, maar het helpt het hart werk beter, verklaart de Amerikaanse National Institutes of Health op haar MedlinePlus website. Gemeenschappelijke merknamen voor digoxine bevatten Cardoxin, Digitek en Lanoxin. Digoxine heeft vaak voorkomende bijwerkingen die kunnen leiden tot gewichtsverlies.

Functie

Digoxine nuttig voor de behandeling van congestief hartfalen en hartritmestoornissen, volgens MedlinePlus. Digoxine helpt patiënten met hartfalen door het verbeteren van het vermogen van het hart om bloed rond te pompen, en aritmie door het vertragen en het reguleren van de hartslag. Het helpt ook tegen angina of pijn op de borst die optreedt wanneer een gebied van het hart voldoende zuurstofrijk bloed ontvangt.

Bijwerkingen

Ongeveer 25 procent van de mensen die digoxine melden spijsvertering bijwerkingen, aldus Drugs.com. Deze effecten omvatten gebrek aan eetlust, misselijkheid, braken, diarree en buikpijn. Misselijkheid en diarree zijn de meest voorkomende. Als een van deze reacties ernstig is of niet verdwijnen in een korte tijd, neem dan contact op met uw arts, adviseert Drugs.com. Enkele zeldzame gevallen gemeld van spier verspillen, gewichtsverlies en vermoeidheid bij patiënten die digoxine. De problemen werden opgelost wanneer de medicatie werd gestopt.

Onderzoek

Een studie van J. Hannerz gepubliceerd in het april 2001 nummer van het 'Journal of Clinical Pharmacology "geëvalueerd 14 obese patiënten die digoxine voor zes maanden. De patiënten hadden geen beperkingen dieet, maar ze ervaren gewichtsverlies variërend 7-55 lbs. Drie patiënten stopten met de medicatie en ervaren gewichtstoename.

overwegingen

Gewichtstoename door vochtophoping kan ook optreden tijdens het gebruik van digoxine, maar dit is meestal een teken van het geneesmiddel niet goed werkt, volgens de de American Academy of Family Physicians op zijn FamilyDoctor.org website. Onmiddellijk medische hulp inroepen als u onverklaarde zwelling of snelle gewichtstoename tijdens het gebruik van digoxine ervaren.

ernstige Effecten

Sommige digoxine bijwerkingen bellen voor onmiddellijke medische verzorging, zoals opgemerkt door Drugs.com. Zij omvatten onregelmatige hartslag, wazig zicht of andere visie veranderingen, verwardheid, depressie, hallucinaties, ongewone blauwe plekken of bloeden, of ongewone vermoeidheid of zwakte. Een allergische reactie op digoxine is mogelijk, met tekenen van huiduitslag, netelroos, jeuk, ademhalingsproblemen, beklemming op de borst en het gezicht of de mond zwelling. Digoxine kunnen verhogen bloedsuikerspiegel. In de Hannerz studie, vijf van de 14 patiënten ontwikkelden diabetes tijdens het gebruik van digoxine. Hogere doses waren geassocieerd met een verhoogd risico op diabetes.