Diëten die bevatten geen gluten

Gluten is het eiwit gevonden in tarwe, gerst en rogge. Voor sommige mensen, de inname van gluten veroorzaakt problemen met de spijsvertering, zoals diarree, een opgeblazen gevoel en gas. Mensen met coeliakie lijden aan een meer ernstige vorm van gluten-intolerantie. Naast spijsverteringsproblemen, onbehandelde coeliakie neemt hun osteoporose, anemie, vermoeidheid, depressie en neuropathie. Dit is waarschijnlijk te wijten aan ondervoeding als gevolg van ernstige, chronische spijsverteringsproblemen. De belangrijkste behandeling van coeliakie en gluten intolerantie is een no-glutenvrij dieet.

Ermee beginnen

Om een ​​glutenvrij dieet te volgen, zult u natuurlijk moeten geven traditionele brood, crackers, muffins, pizza, pasta en meest bakkerij items. Je moet ook beginnen met het lezen van etiketten. Lees de etiketten op alles in je voorraadkast, op alles in uw koelkast en alles wat je van plan bent te kopen in de winkel. Gluten ingrediënten kunnen verschijnen bijna overal: in dressings en sauzen, soepen en vegetarische hamburgers, zelfs aan vitaminen, medicijnen en lippenstift. Het goede nieuws is dat de Voedsel-etikettering van allergenen en de Consumer Protection Act (FALCPA) vereist producten aan tarwe (gluten) en andere veel voorkomende voedselallergenen te identificeren op de voedingswaarde etiket. Nadat je weg de helft van de items in je huis hebt gegooid en zijn ervan overtuigd dat je nooit weer eten, naar uw dichtstbijzijnde health food winkel en ontdek alle glutenvrije producten die beschikbaar zijn voor u, dankzij een toegenomen bewustzijn van (en een grote markt voor) speciale etenswaren. U zult glutenvrije pasta, brood, rijst, meel tortilla's, brood stokken, snoep, wafels, bagels, broodjes, pretzels, pizza, pizza deeg, bevroren voorgerechten, vissticks, kipnuggets, burrito's en nog veel meer. Het nadeel is dat veel van deze producten aanzienlijk meer dan hun gluten gebaseerde originelen kunnen kosten.

kooktips

Omdat de restaurants zijn een inhaalslag langzamer dan de bereide voedingsmiddelen markt, zult u waarschijnlijk vind je jezelf koken thuis vaker. Neem je de diagnose als een kans om te beginnen volgende voedingsdeskundige-aanbevolen richtlijnen voor gezond eten. Naar aanleiding van deze richtlijnen houdt meer in huisgemaakte gerechten en veel minder restaurant gerechten of u gluten-intolerant of niet.

Er zijn veel ingrediënten om uit te kiezen bij het bereiden van glutenvrije maaltijden. Tarwe, hoewel alomtegenwoordig in onze cultuur, hoeft niet het fundament van een smakelijke maaltijd, en het hoeft niet de ster van de "brood" of "korrels" gerekend dat de basis van de USDA voedselpiramide vormt zijn. Grains te gebruiken in plaats van tarwe pasta van tarwe of onder bruine rijst, rijst, quinoa, gierst en boekweit (niet echt een tarwe). Voeg toe aan je korrels een gezonde portie van eiwitten, zoals mager vlees, vis, tofu, bonen of tempeh (een gefermenteerde soja product, vlees-achtige in textuur). Rond de maaltijd met hart-gezonde, voedzame verse of diepvriesgroenten. Als dit klinkt saai, gaan experimenteren met kruiden om gerechten die u nog nooit van uit landen zul je waarschijnlijk nooit bezoek gehoord te creëren.

Haver

Mensen met coeliakie vroeger worden geadviseerd om niet haver eten. De National Institutes for Health Merk nu dat een kleine hoeveelheid haver kan worden opgenomen in een glutenvrij dieet zolang de haver tijdens de verwerking niet met tarwe besmet. Praat met uw arts of voedingsdeskundige over het opnemen van haver in uw dieet.