Diet Tips Tijdens Bikram Yoga om gewicht te verliezen

Diet Tips Tijdens Bikram Yoga om gewicht te verliezen

In de jaren 1970, Bikram Choudhury de uitvinder van de steeds populairder wordende vorm van "hot yoga" beoefend in de studio's tot 105 graden verhit. Een subgroep van 26 asanas, of poses, van hatha yoga worden altijd uitgevoerd in dezelfde volgorde, te beginnen met pranayama (staand diepe ademhaling) en eindigend met savasana (lijk of dode lichaam stelt). Bikram yoga, net als andere vormen van yoga, biedt een kader voor de mind-body oefening om toon de spieren, het verbeteren van balans, verander persoonlijke kijk en zelfs gewicht te verliezen.

Yoga in een verwarmde ruimte

Yoga is ontstaan ​​in het oude India, de hete subcontinent van Azië. Deze oude yoga oefeningen hebben zich ontwikkeld tot hedendaagse vormen van yoga, zoals Bikram, die over de hele wereld worden beoefend. De focus van studio franchises in vele grote Noord-Amerikaanse steden, is Bikram yoga beoefend in een verwarmde ruimte. De warmte wordt beschouwd als een essentieel element, dienen van twee functies: het limbers het lichaam, waardoor het meer flexibel te zijn; en het zorgt voor meer zweet, waardoor verontreinigingen vrijgegeven door de asanas te spoelen.

Weight Loss in One Session

Na de eerste paar lessen voor beginners, zijn water breekt ontmoedigd, behalve op de aangewezen tijden in de volgorde van de houdingen. Dit minimaliseert onderbrekingen in de praktijk van de groep, terwijl het opbouwen van een individu de concentratie, discipline en focus. Dit kan echter leiden tot verlies van water en elektrolyten zweten in de verwarmde ruimte die moet worden aangevuld telkens klasse. Een kleine daling in gewicht voor en na een enkele sessie aangeeft waterverlies plaats van echte gewichtsverlies.

gebouw Tone

Met behoud van dezelfde inname via de voeding, het toevoegen van elke activiteit die meer calorieën verbrandt zal natuurlijk leiden tot gewichtsverlies. Bikram yoga, met zijn gestructureerde aanpak en verwarmde studio, biedt een meer uitdagende workout dan andere traditionele vormen van hatha yoga. Gewichtsverlies zal geleidelijk, hoewel verbeteringen in het lichaam spierspanning en vroeg stadium kunnen worden opgemerkt. In combinatie met het aanpassen van uw dieet om het aantal calorieën gegeten te verminderen, zal Bikram yoga verder te verbeteren uw gewichtsverlies programma.

Yoga en Diet

Yoga is niet alleen een activiteit, maar ook een levensstijl. Het begin van een ernstige praktijk van Bikram yoga vereist bewust veranderingen aan uw dieet, met inbegrip van de voorbereiding voor de klasse met de dag hydraterende vóór. Kies gezond, hoge-energie, langzaam brandende voedsel zoals amandelen, vers fruit en volkoren granen, en bezuinigen op cafeïne, verwerkte suiker en vet voedsel om duurzaam gewichtsverlies te bereiken. Aandacht voor hoe de geest en het lichaam in wisselwerking met voedsel kan inzicht bieden in hoe het voedsel dat je eet voel je je - hoe bepaalde voedingsmiddelen meer energie en verbetering van het welzijn.

Gaat uw Bikram Yoga Practice

Voordat u begint met een gewichtsverlies plus Bikram yoga-programma, moet u contact op met een zorgverlener. Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven moeten extra voorzichtig met het doen van Bikram yoga vanwege het risico op uitdroging en oververhitting. Tijdens elke training, blijft op de hoogte van de signalen van uw lichaam en vermijd overdrijven. Raadpleeg een arts voor een medische symptomen zoals hoofdpijn, duizeligheid, hartkloppingen, flauwvallen of andere zorgen.