Diep ademhalen Tips

Diep ademhalen Tips


Diepe ademhalingsoefeningen kunnen helpen met ontspanning, vermoeidheid en kan zelfs helpen om de algehele gezondheid te verbeteren. Ondiepe ademhaling of borstademhaling, niet de volledige capaciteit van het membraan om zuurstof in het lichaam te brengen. Dit type ademhaling gebruikt borstspieren enige, die slechts een gedeelte van het vermogen van het lichaam om zuurstof in. Diepe ademhaling of buikademhaling, brengt meer zuurstof in het lichaam en strekt de uitademing meer koolstofdioxide vrij eind van de adem, volgens Marcelle Pick, OB / GYN NP.

Ondiepe versus diepe ademhaling

Diepe ademhaling kan helpen de ontspanningsrespons in het lichaam veroorzaken, volgens de Harvard Medical School Family Guide. Terwijl oppervlakkige ademhaling wordt gekenmerkt door stijgingen en dalingen in de borstspieren, diepe ademhaling zorgt ervoor dat de maag te stijgen en dalen bij elke ademhaling. Om ervoor te zorgen dat u volledig ademen, drukt u op de buik tijdens de inademing en trek hem in tijdens de uitademing.

bewustzijn

Een manier om je bewust van je ademhaling gewoonten is om een ​​paar minuten per dag gericht op je ademhaling te brengen zonder wijzigingen. Ga liggen en sluit je ogen te concentreren op je natuurlijke manier van ademhalen. U kunt zich richten op één aspect van je ademhaling - zoals inhalatie - op een dag, en uitademing op een ander. Dit is ook een goede manier om te ontspannen en te elimineren spanning aan het eind van de dag.

Gebruik je handen

Bij het beoefenen van diepe ademhalingsoefeningen, het plaatsen van je handen op je buik en borst illustreren of je het beoefenen van buikademhaling of borst ademhaling. Plaats een hand op je buik en de andere hand op je borst. Als je goed oefenen diepe ademhaling, moet de hand op je buik stijgen met de inademing en vallen wanneer je uitademt. De hand op je borst moet nog steeds blijven tijdens de oefening, aldus Loyola University Maryland. Oefen je techniek totdat je diep kan ademen zonder dat je je borst.

telling

Het tellen van je ademhaling tijdens diepe ademhalingsoefeningen kunnen helpen om u te kalmeren tijdens stressvolle tijden. Bijvoorbeeld, wanneer je inademt door de neus, tel tot vier, houd je adem in voor een telling van zeven en uitademen voor acht. Het tellen van je ademhaling helpt u om zich te concentreren op de handeling van de ademhaling en niet de stressor.