Dieet voor Nierinsufficiëntie

Volgens informatie van de Stichting IgA nefropathie nierinsufficiëntie is een aandoening waarbij de nieren niet in staat zijn normale functionaliteit te behouden, waardoor uiteindelijk nierfalen. Hoewel er geen manier om een ​​set van falende nieren te genezen, kan het volgen van een nier dieet helpen om hun levensduur te verlengen, het uitstellen van het onvermijdelijke en het verhogen van de kwaliteit van het leven voor een nier patiënt. Hoewel na een renale dieet kan moeilijk lijkt, is het vaak noodzakelijk de van een slechte situatie.

Eiwit

Volgens informatie van de medische website Medline Plus, zou een eiwitarm dieet worden gebruikt om nierfalen te bestrijden. In het algemeen moet een nierinsufficiëntie patiënt niet meer verbruikt dan 0,6 g eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag. Herinner dichtbij dit eiwit plafond komen, als het orgaan een beperkte hoeveelheid eiwit op te bouwen en weefselherstel vereist.

Natrium

Een zoutarm dieet wordt ook aanbevolen om verdere stress te nemen uit de nieren. Volgens informatie van de Cleveland Clinic, schieten voor niet meer dan 2000 mg natrium per dag. Dit te bereiken door het verwijderen van alle overtollige zout uit de voeding - geen gebruik maken van keukenzout in welke hoedanigheid dan ook, en te voorkomen dat hogere-natrium voedsel zoals ingeblikte en verwerkte goederen. Vasthouden aan verse groenten en fruit en mager vlees, als voedsel in hun natuurlijke staat bevatten beperkte hoeveelheden natrium. Vermijd zoute snacks zoals chips en gezouten noten.

Kalium

Beperk de inname van voedingsmiddelen die overmatige hoeveelheden kalium te bevatten, want dit kan resulteren in de nieren hebben om over te werken om het mineraal belasting te verwerken. Volgens informatie van Drugs.com, kalium-rijke voedingsmiddelen te vermijden omvatten papaja's, bananen, meloen, honingdauw, pruimen, sinaasappelen (en jus d'orange), kiwi's, mango's, peren, tomaten, yams, aardappelen, avocado's, bonen, zuivel en sojaproducten. Vertrouw op uw zorgverzekeraar om uw dagelijkse limiet voor kalium te dicteren.