Dieet voor MS-patiënten

Veel patiënten die MS hebben dingen doen om hun lichaam in goede conditie te houden voor zo lang als ze kan. Zij kunnen bepaalde oefeningen doen, zien een therapeut voor een goede emotionele en geestelijke gezondheid en eet een voedingswaarde, gezond dieet dat ze de energie die hun lichaam in het bijzonder nodig zal geven. Er zijn momenteel verschillende diëten die mensen met MS zouden zich te houden aan.

De Swank Diet

De Swank dieet is een populaire dieet bij patiënten van MS. Dr. Roy Swank kwam met het dieet rond 1946 en het heeft bewezen zeer effectief in het helpen van mensen die lijden aan MS leven lang, gezond leven te zijn. De Swank dieet gaat het uitsnijden van vetten en het eten van veel vezels, het elimineren van bewerkte voedingsmiddelen met veel vette vetten. Een groot deel van het dieet is het eten van veel volle granen, zoals granen, brood en pasta's en het vermijden van gebleekt, verrijkte voedingsmiddelen. Het verminderen van de consumptie van voedingsmiddelen of dranken die cafeïne, evenals snoep of desserts hebben, is ook een aanrader. Het nemen van een voedings- of voedingssupplementen, levertraan, een multivitamine, vitamine C en vitamine E is ook een belangrijk onderdeel van het dieet.

MS Healthy Eating Plan

Een andere voeding is de MS Healthy Eating Plan, die opnieuw pleit voor het verlagen van vet in de voeding. Een verschil tussen deze en de Swank dieet is dat dit plan beveelt het eten van voedingsmiddelen die vetten meervoudig onverzadigde, terwijl de Swank dieet adviseert beperking van hun inname. Meervoudig onverzadigde vetten zijn goed voor de immuniteit en de hersenen / zenuwstelsel gezondheid. Vis is ook een echte aanrader voor de niveaus van omega oliën.

paleodieet

Roger MacDougall geïmplementeerd het Paleolithicum Diet toen hij werd gediagnosticeerd met MS. Hij is van mening dat als gevolg van het volgen van dit dieet, zijn symptomen werden drastisch verminderd. Dit dieet is heel anders dan de in dat beursgenoteerde anderen er geen korrels of tarwe inbegrepen bij alle - absoluut geen gluten - en melkproducten worden eveneens geëlimineerd. Zij benadrukt het eten van vetarm, onbewerkte voedingsmiddelen. Ook wordt aanbevolen verschillende supplementen, waaronder de B-vitaminen, lecithine, vitamine C, magnesium, vitamine E en calcium.

Omdat dit dieet elimineert de inname van zo veel voedingsmiddelen, zou dit dieet een grote aanpassing van de kant van de patiënt vereist.

Gezond dieet

Meeste artsen een normaal dieet voor patiënten met MS, alleen verlaging vetinname en verhogend eiwit, omdat eiwit is bekend dat het lichaam terug na letsel of ziekte bouwen. Omega oliën zijn sterk aanbevolen om hun vermogen om te vechten tegen ontstekingen in het lichaam. Een vezelrijke voeding met veel volle granen is ook de algemene regel, hoewel gluten kan nodig zijn om uit te snijden, omdat mensen met MS reacties op dit ingrediënt kan hebben. Verwerkte voedingsmiddelen en snoep en zelfs cafeïne moet worden weggesneden. Voedingssupplementen worden ook aanbevolen, zoals zink, vitamine B, vitamine E en vitamine C.

overwegingen

Het is belangrijk dat de patiënt het advies van zijn arts te volgen als het gaat om het dieet regimes, maar het is ook belangrijk om een ​​andere tactiek proberen en het dieet dat werkt voor zijn levensstijl, lichaam en conditie.