Dieet voor mensen met PCOS

Een hormonale aandoening die voortplantingsorganen bij vrouwen, polycysteus ovarium syndroom, of PCOS, kan leiden tot onvruchtbaarheid en vergrote eierstokken. Het endocriene onbalans uit zich in symptomen zoals onregelmatige menstruatie, verbeterde lichaamsgewicht, overtollige lichaam en gezichtsbeharing, acne, diabetes en verhoogde bloeddruk. De aandoening kan worden beheerd enigszins met een dieet met weinig verzadigde vetten en complexe koolhydraten.

Algemene maatregelen

Als je last hebt van PCOS, moet je bezuinigen op uw verbruik van geraffineerde complexe koolhydraten om uw bloedsuikerspiegel onder controle te houden. U kunt brood en rijst te vervangen door sla of druivenbladeren of zeewier. Als onderdeel van een dieet voor mensen met PCOS, hebben genoeg van groenten zoals kool, bloemkool, spinazie, wortelen en uien. Vasthouden aan vlees mager als je bronnen van dierlijke eiwitten en probeer alleen onverzadigde vetten zoals lijnzaad, olijf en walnoot of macadamia olie hebben. Maak er een punt om veel water te drinken gedurende de dag.

Ontbijt

Een ontbijt plannen als onderdeel van een dieet voor vrouwen die lijden aan PCOS moet volkoren koolhydraten, melk en zeer weinig vet component. Bijvoorbeeld: driekwart kop van elke zemelengraangewas met een kopje vetvrije melk zonder suiker, samen met een paar sneetjes volkorenbrood toast, met een maximum van één theelepel verlaagd vetgehalte margarine. Dit soort van een maaltijd zal je vol te houden en fit tot lunchtijd --- zonder stapelen calorieën in het systeem.

Lunch

Een lunch in een specialiteit dieet PCOS moeten weinig koolhydraten en eiwitten met veel groenten hebben. Bijvoorbeeld, zou de enige koolhydraten component tijdens de lunch een broodje gemaakt van volle granen of zuurdesem zijn. Laat dit met een enkel stuk minder vet magere ham of kalkoen, een half kopje paprika (rood, geel of groen), of een frisse salade met evenveel sla, tomaten en uien als je wilt. Boven de maaltijd met ofwel een middelgrote appel of 3 oz. vetarme, ongezoete yoghurt met een handvol verse aardbeien. Een lichte lunch als deze zal je niet zwaar aanvoelen, terwijl beneden het glucosegehalte in het bloed.

Avondeten

Voor de laatste maaltijd van de dag, zult u worden toegestaan ​​gematigde delen van koolhydraten, vetten en eiwitten. Een voorbeeld van het diner zouden kunnen 5 oz. van geroosterd of gegrild zalm, of dezelfde hoeveelheid geroosterde borst mager kip. Laat dit eiwit component met een half kopje elk van gekookte spinazie, wortelen en gekookte bruine of basmati rijst. Als onderdeel van uw dessert je kan hebben, bijvoorbeeld een middelgrote lepel van low-fat ijs met een half kopje perziken.

snacks

Als je honger hebt in het midden van de ochtend voor de lunch zijn gevoel, verwen jezelf met een half kopje verse bosbessen. Of hebben een paar kleine, magere havermout cookies. Als je honger in de late namiddag voelt, een PCOS specialiteit dieet maakt een vrucht, zoals een middelgrote banaan, of een 1 oz. stok van verlaagd vetgehalte mozzarella kaas of soortgelijke calorie-vervanger.