Dieet voor leverregeneratie

De primaire functies van de lever om het lichaam te ontgiften en de gal gebruikt om voedsel te verteren. De lever slaat ook bepaalde vitaminen, mineralen, suikers, vetopslag reguleert en controleert de productie en uitscheiding van cholesterol. Door het neutraliseren van giftige stoffen metaboliserende alcohol en het verwijderen van bacteriën uit het bloed, de lever speelt een belangrijke rol in het houden van het lichaam gezond. Als de lever beschadigd is, kan een gezonde, evenwichtige voeding de levercellen te regenereren helpen.

vitaminen

Aangezien de lever filtert de ongebruikte voedingsstoffen uit het lichaam, kan een overmatige hoeveelheid van bepaalde vitaminen bijkomende stress op de lever. Mega-vitaminesupplementen, vooral die met grote hoeveelheden vitamine A en vitamine D, kan bijzonder giftig zijn. Het kan echter nuttig om een ​​dieet ontworpen om gezondheidsredenen lever extra vitamine B-complexen te vullen zijn.

Calorieën en koolhydraten

Koolhydraten moeten de belangrijkste bron van calorieën in een dieet ontworpen voor gezondheid lever. Verhoogde consumptie van koolhydraten en vetten kunnen voorkomen eiwit van afbreken, behouden in het lichaam. Het is echter belangrijk om calorieën volgen. Overmatig calorieën, vooral in de vorm van koolhydraten kan leiden vetophopingen te vormen in de lever, waardoor verdere belasting van de lever. Gemiddeld een persoon heeft ongeveer 15 calorieën per dag per pond gewicht om zijn dagelijkse calorie behoeften te voldoen.

Natrium

Leverziekte kunnen vochtretentie veroorzaken in het lichaam, vooral rond de buik of handen en voeten. Omdat natrium kan de hoeveelheid vloeistof in het lichaam te verhogen, waardoor de hoeveelheid natrium in een dieet kan helpen het niveau van overgebleven vloeistof verminderen. Terwijl de meeste voedingsmiddelen bevatten kleine hoeveelheden natrium, keukenzout en verwerkte voedingsmiddelen vaak grote hoeveelheden. Voedingsmiddelen die meer dan 300 mg natrium per portie bevatten zijn veel natrium beschouwd en moeten worden vermeden.

Eiwit

De lever speelt een belangrijke rol bij de vertering van eiwitten. Als eiwit wordt afgebroken, worden afvalproducten zoals ammoniak gevormd. Een gezonde lever kan het lichaam te ontdoen van deze giftige stoffen, maar als de lever is aangetast, toxinen kunnen ophopen in het bloed en weefsel. Deze ophoping van giftige stoffen kunnen vermoeidheid, misselijkheid, braken, vergeetachtigheid en mentale verwarring veroorzaken. Om dit te voorkomen, kan een dieet voor leverregeneratie slechts ongeveer 1 g eiwit per kg lichaamsgewicht bevatten.

Alcohol en Drugs

Om de lever te regenereren kans geven, vermijden stoffen die de lever kunnen benadrukken. Aangezien alcohol uit het lichaam wordt gefilterd door de lever, moeten alle vormen van alcohol moet vermeden worden tot de lever heeft een kans om weer op te bouwen. Vermijd ook geneesmiddelen die paracetamol, omdat, zoals alcohol, paracetamol wordt gefilterd door de lever. Bepaalde kruiden zoals smeerwortel, margosa olie, mate thee en Chaparral kan ook giftig zijn voor een levertransplantatie, vooral als levercellen zijn al beschadigd.