Dieet regime voor baarmoederhalskanker Patiënten

Dieet regime voor baarmoederhalskanker Patiënten

Cervicale kanker is een langzaam kanker in de baarmoederhals of het onderste gedeelte van de baarmoeder. Baarmoederhalskanker is de derde meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen, volgens de National Center for Biotechnology Information. Sommige voedingsmiddelen kan helpen voorkomen dysplasie uit ontwikkelingslanden tot baarmoederhalskanker. Patiënten met baarmoederhalskanker moet een evenwichtige voeding met voldoende vitaminen verbruikt. Raadpleeg uw arts over de specifieke dieetwensen.

Baarmoederhalskanker

Baarmoederhalskanker begint als een precancereuze aandoening die bekend staat als dysplasie. Uitstrijkjes zijn ontworpen om dysplasie te identificeren voordat de aandoening geworden kanker. Dysplasie kan worden behandeld om te voorkomen dat de aandoening ontwikkelen tot baarmoederhalskanker. Baarmoederhalskanker relatief zeldzaam in de Verenigde Staten door het regelmatig gebruik van uitstrijkjes. Sommige risicofactoren voor het ontwikkelen van cervicale dysplasie, zoals een humaan papillomavirus infectie, roken, meerdere sekspartners en vroeg begin van de seksuele activiteit.

Fruit en groenten

De National Cancer Institute beveelt aan dat mensen met kanker te eten een dieet rijk aan groenten en fruit aan essentiële vitaminen en voedingsstoffen krijgen. Een 2005 studie gepubliceerd in "Molecular Medicine" vond dat een dieet dat uit indol-3-carbinol, een fytochemische in kruisbloemige groenten, vertraagde de progressie van baarmoederhalskanker. De studie specifiek verband bepaalde groenten vermeerdering van een tumor onderdrukkende gen. De Universiteit van Maryland Medical Center raadt het eten van kruisbloemige groenten zoals kool, bloemkool en broccoli ter voorkoming van baarmoederhalskanker.

Selenium

Selenium is een sporenelement gevonden in verschillende voedingsbronnen. Het seleengehalte in voedsel afhankelijk van het selenium in de bodem waar voedsel wordt verbouwd. Onderzoek heeft gesuggereerd dat diëten hoog in selenium kanker kan voorkomen. Een studie uit 2002 gepubliceerd in "Kanker Oorzaken en Control" onderzocht selenium en baarmoederhalskanker bij vrouwen in de Verenigde Staten. Een dieet hoger in selenium of een selenium supplement wordt aanbevolen door de Universiteit van Maryland Medical Center voor patiënten met baarmoederhalskanker of dysplasie.

Vlees

Talloze studies tonen het verband tussen vlees, vooral rood vlees, en alle vormen van kanker. Baarmoederhalskanker patiënten moeten kleine hoeveelheden vlees en zuivel consumeren, volgens de National Cancer Institute. Een longitudinale studie gepubliceerd in het "Open Journal of Obstetrie en Gynaecologie" vond dat de consumptie van rood vlees was gekoppeld aan hogere tarieven van baarmoederhalskanker bij vrouwen in Uruguay. Deelnemers die niet consumeren van rood vlees hadden minder kans op baarmoederhalskanker te ontwikkelen. Patiënten met baarmoederhalskanker hun eiwit verstuurd gezondere bronnen zoals soja, vis en noten.