Diagnose Methode voor nierfalen

Nierfalen of nierfalen, kan acuut of chronisch zijn. Acuut nierfalen is een plotselinge onvermogen van de nieren om afvalstoffen te verwijderen en te concentreren urine. Chronisch nierfalen is een weinig verlies van de nierfunctie. Een verscheidenheid van tests worden gebruikt om nierfalen te diagnosticeren.

ultrageluid

Ultrasone tests worden vaak gebruikt om nierfalen te diagnosticeren. De test maakt gebruik van geluidsgolven en computers om beelden van uw nieren te genereren. Deze beelden kunnen eventuele obstakels onthullen problemen veroorzaakt.

Imaging Tests

CT scans en MRI worden ook gebruikt om nierfalen te diagnosticeren. Deze tests geven artsen een meer gedetailleerd beeld van uw nieren en andere inwendige organen.

nier Biopsie

Een klein stukje van je nierweefsel kunnen worden verwijderd en onderzocht onder een microscoop om een ​​betere diagnose nierfalen.

Röntgenstraal

Voor chronisch nierfalen kan een röntgenfoto van de borstkas nuttig zijn bij diagnose. De x-ray is longoedeem, of vochtretentie te controleren, in je longen.

Bloed / Urine Tests

Diagnose kan omvatten bloed- en urinetests om te controleren op verhoogde niveaus van bloed kalium en afvalproducten zoals ureum en creatinine.