Depressie & amp; lichamelijke klachten

Depressie & amp; lichamelijke klachten

Fysieke symptomen van depressie zijn vaak voor, maar kan chronisch worden en brandstof van een persoon gevoelens van verdriet en wanhoop indien onbehandeld. Lichamelijke klachten zoals chronische pijn kan beter als de emotionele en psychische symptomen van depressie lift na behandeling krijgen. Mensen ervaren fysieke symptomen van depressie wordt geadviseerd om een ​​gekwalificeerde zorgverlener te raadplegen voor hulp.

Gastro-intestinale symptomen

Depressieve mensen kunnen onverklaarbare, niet-specifieke gastro-intestinale of digestieve symptomen zoals misselijkheid, buikpijn, opgeblazen gevoel, overtollig gas, krampen, dyspepsie of andere maag of bovenste GI ongemak. Dit zijn de zogenaamde functionele GI klachten waren wanneer de symptomen niet kan worden toegeschreven aan een onderliggende fysieke oorzaak. Functionele GI symptomen zijn waarschijnlijk het gevolg van de levensstijl / gedragsfactoren (voeding, lichaamsbeweging, slaapgewoonten), ontsteking, of infectieuze factoren.

Irritable Bowel Syndrome (IBS) is met name voor bij depressieve personen. Volgens Healing Well, psychiatrische stoornissen zoals angst en depressie aanwezig in 42 tot 62 procent van de mensen met IBS. Symptomen van IBS zijn onder andere een verandering in de stoelgang of ontlasting, diarree en / of constipatie, en een opgeblazen gevoel.

Pijn

Depressieve personen kunnen onverklaarde klachten van pijn in verschillende delen van hun lichaam, met inbegrip van chronische artritis-achtige pijn in de gewrichten, pijn in de ledematen of rugpijn. Mensen die lijden aan depressie zijn vier keer meer kans om intens of het uitschakelen van de nek en lage rugpijn dan degenen die niet depressief te ontwikkelen.

hoofdpijn

Migraine wordt vaak geassocieerd met depressie. Degenen met een voorgeschiedenis van depressie zijn waarschijnlijk om migraine te ontwikkelen, terwijl die met een geschiedenis van migraine zijn ook kans op een depressie te ontwikkelen. Bovendien blijkt uit onderzoek dat chronische hoofdpijn in de ochtend zijn ook een sterke voorspeller van depressie.

slaapstoornissen

Depressie kan onderbrekingen in de normale slaap cycli veroorzaken. De symptomen kunnen slapeloosheid (moeite met slapen), hypersomnia (teveel slapen), moeite met in slaap vallen of problemen te slapen. Deze storingen kunnen brandstof depressie door verslechterende stemming en vermoeidheid.

Vermoeidheid

Gevoelens van uitputting en depressie gaan vaak hand in hand. In feite, mensen die depressief zijn meer dan vier keer zoveel kans om de symptomen van vermoeidheid te ontwikkelen, en degenen die vermoeid voelen zijn ook meer kans om depressief te worden.

Veranderingen in de eetlust

Depressieve personen kunnen een verandering in de eetlust te ervaren, samen met een opmerkelijke gewicht verlies of winst. Studies suggereren dat gewichtstoename waarschijnlijker kan zijn, en een verband tussen depressie en obesitas is zelfs vastgesteld.

Pijn op de borst

Depressieve personen soms melden gevoel pijn op de borst die niet is gerelateerd aan hart-en vaatziekten of andere biomedische ziekte. Volgens de American Heart Association, onder degenen die al coronaire hartziekte, depressie verhoogt het risico op angina. Angina pectoris is pijn op de borst dat er soms een waarschuwing teken van een hartaanval kan zijn. Medische hulp meteen als je pijn op de borst is intens en vergezeld van kortademigheid, misselijkheid, duizeligheid, braken, een koud zweet, of ongemak in de armen, buik, nek, rug, of de kaak.