Depressie en hoge testosteron in Women

Depressie en hoge testosteron in Women

Testosteron is een steroïde geslachtshormonen die een cruciale rol bij het gezond libido bij mannen en vrouwen speelt. Bij mannen, de testes en de bijnieren zijn de belangrijkste aanbieders van testosteron. De eierstokken en bijnieren de hormonen in vrouwen. Verstoringen in de bloedspiegels van testosteron kan leiden tot depressie bij zowel mannen als vrouwen geven. Wanneer testosteron veroorzaakt depressie bij vrouwen, is meestal door een onvoldoende hoeveelheid testosteron in het bloed. Maar hoge testosteronspiegel kan ook een trigger zijn.

Depressie

Depressie is een fysieke en emotionele toestand geassocieerd met gevoelens van verdriet en donkerheid, verlaagde serotonine en soms dopamine in de hersenen en een verhoogde activiteit in de amygdala, de hersenen grootste angst-bewerkingscentrum.

Depressie wordt doorgaans effectief behandeld met geneesmiddelen op recept in de serotonineheropnameremmer klasse. Deze klasse van geneesmiddelen voorkomt de serotonine transporter van serotonine transport terug in de cellen. Dit verhoogt de extracellulaire niveaus van serotonine in de hersenen, die het hormoon beschikbaar voor binding aan en activeren van andere neuronen in de hersenen maakt. Sommige serotonineheropnameremmers zoals venlafaxine ook de bloedspiegels van dopamine in de hersenen te verhogen door het blokkeren van de norepinefrine transporter.

Hoog testosteron en depressie

Zowel te laag en te hoog testosterongehalte bij vrouwen kan leiden tot een lage libido, een onvermogen om een ​​orgasme verlies van vrouwelijke trekken en gewichtstoename. Verstoringen van de testosteronspiegel kan ook een negatieve invloed op de energie-niveaus en de mate van agressiviteit en prikkelbaarheid. Te hoge niveaus van testosteron kan verder verhogen de uitscheiding van stresshormonen uit de bijnieren. Hierdoor wordt vaak geassocieerd met een toename van amygdala activiteit en een daling van serotonine.

Oorzaken van hoge testosteron in Women

Hormoon bij zowel mannen als vrouwen is zeer gevoelig voor zowel externe als interne stressoren. Een stressvolle omgeving kan bijdragen aan een verhoogde of verlaagde secretie van de meeste hormonen in het lichaam, zoals testosteron. Een dieet zeer rijk aan eiwitten kan ook een negatief effect op testosteron bij vrouwen.

Overmaat eiwit gewoonlijk omgezet in glucose of vet, die het lichaam kan gebruiken als energiebron of op te slaan als glycogeen en lichaamsvet. In combinatie met overmatige lichaamsbeweging, zal echter de overmaat eiwit aan de toename van spiermassa. Een toegenomen spiermassa kan de bijnieren leiden tot het produceren van een overmaat van testosteron. Andere oorzaken van hoge testosteron bij vrouwen onder eierstokkanker en ziekte of beschadiging van de hypothalamus of hypofyse.

Behandelingen van hoge testosteron en depressie

De meest gebruikelijke manier om depressie te behandelen die resulteert uit verhoogde niveaus van testosteron is de oorzaak van de aandoening te behandelen. Veranderingen in het dieet van een dieet buitensporig eiwit aan een meer evenwichtige voeding kan soms de behandeling van een hormonale onbalans. In andere gevallen, kan de arts ervoor kiezen een geneesmiddel dat bloedniveaus van de chemische geslachtshormoon bindend globuline of SHGB, dat testosteron bindt en voorkomt dat de normale circulatie in het bloed verhoogt voorschrijven. De behandeling van hoge testosteronniveaus kunnen worden gecombineerd met een afzonderlijke behandeling van de symptomen van depressie met een serotonineheropnameremmer.