Dental Flipper vs. Upper Bridge

Als je mist een tand of tanden, kan het gat te vullen door het verkrijgen van een brug, wat een tandarts hecht valse tand van de brug de twee tanden aan weerszijden van de ruimte, ze samen te overbruggen. Aan de andere kant, een flipper is een valse tand vervanging, dat is een tijdelijke maatregel - terwijl u wacht voor de tandarts om uw permanente brug in je mond.

vin

De goedkoopste manier om een ​​paar ontbrekende onderste of bovenste tanden te vervangen - op voorwaarde dat u ten minste twee tanden links aan beide zijden van de boog - is om tandheelkundige flippers, die worden genoemd uitneembare partiële prothesen, of RPD krijgen. Het doel van elk soort vinnen is natuurlijke tanden die verloren zijn gegaan. De verschillende types flipper verschillen in het materiaal dat ze gebruiken om de flipper in de mond houden en de gebittanden ondersteunen.

Flipper Advantage

Een van de gemakken van een flipper is die je kunt hebben het gemaakt voor de tandarts verwijdert je tanden, dan zet het in onmiddellijk na de tandarts trekt de tanden. Je hoeft niet om rond te gaan met ontbrekende tanden. Een flipper is een onmiddellijke gedeeltelijke kunstgebit. Flipper tanden zijn valse tanden die op hun plaats worden gehouden door apparatuur die is zoiets als een orthodontische retainer. De flipper tanden kan worden bevestigd aan de omliggende tanden met behulp van metalen clips.

Flipper Nadelen

De flipper, die een onregelmatige vorm heeft, kan breken en broos. Een volledige prothese is veel sterker en is een regelmatige vorm. Om de flipper voorkomen breken, acryl de tandarts gebruikt in het ontwerp dik - wat oncomfortabel voor de drager. Het kost tijd voor de drager aan te passen. Een flipper wordt meestal gehouden in de mond via draad gespen dat je soms kunt zien, en mensen houden niet van dat. De draden kunnen ook interfereren met de manier waarop je bijten. Flippers kunnen mond irritatie veroorzaken. Het is moeilijk om te eten bij het dragen van een flippers omdat ze de neiging om te bewegen. Sommige mensen verwijder de flipper wanneer ze eten.

Brug

Een bovenste tandheelkundige brug is vast en permanent. Bruggen zijn er in verschillende maten en zijn gemaakt van porselein. Het meest typische brug is er een die drie tanden overspant, maar je kunt er een die meer tanden vervangt dan drie te krijgen. De brug kan worden uitgevoerd als twee afzonderlijke bruggen. Bijvoorbeeld, zou u een twee-eenheid brug aan de rechterbovenkant en een drie-eenheid brug aan de linker zijde. Of de brug kan een massief stuk zijn.

Andere Bridge Opties

U kunt bruggen gemaakt dat de volledige boog van je mond overspannen te krijgen. Met deze optie, de tandarts maakt de brug sterker dan een gewone porseleinen brug, omdat het gaat om vervanging van de meer tanden. Dit type brug is gemaakt van zirkonium. U kunt ook een verwijderbare brug, een alternatief als je een vaste brug niet kan krijgen. Een andere optie is posterior porselein gefuseerd naar goud bruggen, die een metalen onderbouw, waardoor de stijve brug.